آخرین مطالب

بیماری قارچ سیاه چیست؟ پزشکی و سلامت

بیماری قارچ سیاه چیست؟

  بزرگنمایی:
عفونت‌های قارچی از جمله قارچ سیاه در برخی از بیماران مبتلا به کرونای شدید بروز می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری نسیم شرق ، ویروس کرونا روزانه با جهش‌ها و علائم متفاوتی خود را قوی‌تر به رخ جهانیان می‌کشد. به گفته برخی از محققان  و متخصصان سلامت، یک گونه از جهش های این بیماری به نام قارچ سیاه ظاهر شده است.

قارچ سیاه بیماری که به تازگی با این عنوان در کشور شیوع پیدا کرده و باعث ترس بسیاری از افراد جامعه شده است. این بیماری که نام علمی آن میوکورمایکوزیس است، یک عفونت نادر اما پرمخاطره است که عامل اصلی آن گروهی از پوپَنک‌هاست.

بیماری قارچ سیاه اصولا در افرادی که از بیماری های زمینه ای از جمله نقص ایمنی بدن، دیابت و فشارخون بالا رنج می برند، بیشتر بروز پیدا می‌کند.

این عفونت اصولا از طریق تنفس یا تماس بدن با خاک آلوده، محصولات فاسد شده یا نان کپک زده و یا کود حیوانی وارد بدن می‌شود و در گام نخست خود را با علائمی نظیر تورم چشم، افتادی پلک و با ترشحات تیره رنگ در داخل بینی خود را نشان می‌دهد.

در گام بعدی با علائم تب، سرفه، درد قفس سینه، کوتاهی نفس، تورم یک طرف صورت، سردرد، التهاب سینوس‌ها، تخریبات کناره های بینی و سطح زبان، درد بطن، استفراغ، خونریزی و اسهال، می تواند سینوس ها، شش‌ها و مغز انسان را تحت الشعاع قرار دهد.این آفت برای هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد.

این عفونت از طریق جریانات خون، به سایر بخش‌های بدن منتقل شده و می‌تواند با دربرگیری اعضایی مانند جگر، طحال، قلب و مغز افراد را مبتلا کند، برای مثال اختلالات جدی این بیماری کوری، لخته شدن خون در داخل رگ‌ها و تخریب رشته‌های عصبی است.

اما تمامی افراد جامعه باید توجه داشته باشند این بیماری قابل سرایت نیست و از افراد بیمار به افراد سالم به هیچ وجه انتقال پیدا نمی‌کند.

ویروس قارچ سیاه

چه کسانی در معرض قارچ سیاه هستند؟

این عفونت در افراد بهبود یافته کرونایی بروز پیدا می‌کند، اما آن دسته از افرادی که توسط درمان‌های دارویی سیستم ایمنی بدن آنها تضعیف شده است، می توانند درزمره این بیماری قرار گیرند.

بیمارانی با مشکلاتی از قبیل دیابت، اچ‌آی‌وی یا ایدز، سرطان، پیوند عضو، پیوند سلول های بنیادی، نوتروپنیا (تعداد کم گلبول های سفید خون)، استفاده بلندمدت از استروئید، استفاده از مواد مخدر تزریقی، سطوح بالای آهن در بدن (هموکروماتوز)، وضعیت بد سلامت ناشی از تغذیه نامناسب، سطوح نامتعادل اسید در بدن (اسیدوز متابولیک) و تولد زودرس یا وزن کم هنگام تولد است.

 آن دسته از افرادی که پوست بدن آنها دارای آسیب دیدگی‌هایی از جمله سوختگی، بریدگی یا زخم را تجربه کرده باشد، احتمال ابتلای آنها به این بیماری زیاد است.

بررسی سی تی اسکن

چگونه از بروز قارچ سیاه پیشگیری کنیم؟

راهی برای پیشگیری از این عارضه وجود ندارد اما برخی اقدامات می تواند افراد را از احتمال بروز این بیماری مصون نگه دارد.

- دوری از مناطقی با گرد و غبار یا خاک زیاد. باید یا از این مناطق دور مانده یا در این مناطق از ماسک های چند لایه استفاده کرد.

- سعی کنید از آب های آلوده پرهیز کنید.

- اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف است، از کارها و فعالیت هایی که بدنتان را در معرض گرد و غبار و خاک قرار می دهد، خودداری کنید.

تشخیص و روند درمان 

اگر به بیماری موکورمایکوزیس یا (قارچ سیاه) مشکوک و یا مبتلا شدید، حتما به پزشک های عفونی مراجعه و سریعا داروهای تجویز شده را مصرف کنید تا سریعا از این بیماری جلوگیری شود.

در گام نخست احتمال این وجود دارد که پزشکان برای تشخیص و بررسی میزان درگیری ریه آزمایش‌های تصویربرداری مانند سی‌تی اسکن یا ام‌آرآی را تجویز کنند، بنابراین در هر صورت این اقدام تشخیصی را انجام دهید.

ممکن است داروهایی نظیر آمفوتریسین B، ایزاوکونازول و پوزاکونازول برای این بیماران تجویز شوند.

این داروها از طریق سیاهرگ وارد بدن می‌شوند و پس از یک بازه ای عملیات خود را بر روی بدن آغاز می‌کنند. معمولا پزشکان برای کنترل این بیماری و روند درمان بهتر، دوز دریافتی این داروها را بالا می برند اما با این روش عفونت ها به سرعت کنترل می شوند.

اگر دارویی، عوارض جانبی مشکل‌ساز برای معده درد، سوزش سردل، یا تنفس داشت حتما به پزشک معالج اطلاع دهید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

وزیر کشور تعطیلی 2 هفته ای صنایع را تکذیب کرد

70 هزار پروژه نیمه‌تمام در کشور داریم/ انتقاد از تملک 51 کارخانه توسط بانک‌ها

ثبت 600 هزار بازدید روزانه از نمایشگاه کتاب تهران/ مجموع فروش به 424 میلیارد تومان رسید

یارانه اردیبهشت دهک‌های اول تا سوم واریز شد

در دهک‌بندی‌ها اطلاعات نادرست ارائه شد

استاندار کرمان: مصرف برق ادارات و صنوف را به نفع کشاورزان کم کردیم

جیب خالی میراث برای 2 قلعه‌ 3 هزار ساله شهر کرمان

پزشکیان: ترامپ ایرانیان را نشناخته است

قطعی برق در دمای 45 درجه جنوب کرمان و خاموشی پمپ‌های کشاورزی

پایان گروگانگیری سه ماهه جوان رودبارجنوبی در کشور همسایه

استاندار کرمان: به دلیل قطعی‌های برق شرمنده مردم نجیب استان هستیم

جزییات امتحان نهایی مدارس کرمان و پیگیری برای جلوگیری از قطع برق

سید عباس عراقچی: می‌توان گفت و گوها را رو به جلو ارزیابی کرد

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم

فریب آگهی‌های استخدام تقلبی را نخورید

هند و پاکستان بر سر آتش‌بس کامل به توافق رسیدند

اوباش در کرمان شناسنامه‌دار می‌شوند

هشدار درباره رانندگی بدون گواهینامه زیر سن قانونی

دمای کرمان گرم‌تر می‌شود

استاندار کرمان: نیروهای بومی استان در هیات مدیره معادن به کار گرفته شوند

آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست!

علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شد

تعرفه جدید برق ابلاغ شد؛ افزایش قیمت از اول خرداد

هر گونه سهل‌انگاری در حادثه بندر شهید رجایی به مردم اعلام می‌شود

ظرفیت‌ها برای احداث 2 شهرک‌ صنعتی جدید در بم بسیج شد

نوجوانی پشت فرمان اتوبوس شهری در کرمان نشست و حادثه‌ آفرید

مقام آمریکایی: دور سوم مذاکرات با ایران مثبت و سازنده بود

انفجار در بندر شهید رجایی 6 مفقودی دارد

وزیر کشور: حادثه انفجار بندرشهید رجایی تاکنون 8 کشته و 750 مصدوم داشته است

وزیر بهداشت: بر اوضاع درمانی حادثه بندر شهید رجایی کنترل داریم

پیگیری مستمر رئیس جمهور از مدیریت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

158 هزار سند دفترچه‌ای در کرمان هنوز به تک برگ تبدیل نشده است

برنامه‌های ویژه برای مدیریت نارضایتی‌ها و امنیت سرمایه‌گذاری در کرمان

آدامس، حاوی هزاران ذره میکروپلاستیک در بزاق دهان

خوراکی های مفید و طبیعی برای رفع حالت تهوع

8 مدال طلا، نقره و برنز حاصل تلاش نمایندگان تکواندوی ایران در روز نخست

مرضیه جعفری سرمربی تیم ملی فوتبال زنان شد

استاندارد کرمان: درباره مشکل ترخیص خودروهای دپو شده توپ در زمین ما نیست

یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی شد

رییس علوم پزشکی کرمان: معادن بهره‌ای برای بخش سلامت استان نداشته است

پایداری هوای گرم در کرمان/ جنوب استان به 45 درجه می‌رسد

انتصاب جوان‌ترین مدیرکل آموزش‌وپرورش ایران/از مدیریت خلاق تا دغدغه تفاوت‌ نسلی

کمپر؛ وقتی خانه، همراه همیشگی سفر است

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند