به گزارش نسیم شرق، امین یادگارنژاد در نشست خبری اظهار داشت: با رشد ضریب اینترنت و دسترسی بیشتر مردم به اینترنت و افزایش کاربران در فضای مجازی شاهد این هستیم که مردم بسیاری از امور روزمره خود را به دلیل بالا بودن سرعت، تبادل انتقال اطلاعات و عدم محدودیت به زمان و مکان سعی میکنند از طریق فضای مجازی انجام دهند.
رئیس پلیس فتای استان کرمان تصریح کرد: افزایش کاربران در فضای مجازی که توام با عدم آگاهی، دقت و اطلاعات لازم است، باعث افزایش وقوع جرائم سایبری در فضای مجازی شده است.
وی بیان داشت: دو دلیل عمده برای افزایش وقوع جرائم سایبری وجود دارد یکی عدم وقوع رشد شاخصهای امنیتی به موازات پیشرفت و رشد سامانههای ارتباطی و یارانهای و دوم عدم آگاهی، اطلاع و دقت لازم کاربران در فضای مجازی برای استفاده از فرصتهای این فضا است.
یادگارنژاد بیان کرد: برای ارتقاء این آگاهی پلیس فتا در سال 97 با همکاری اداره کل آموزش و پرورش، سپاه، فنی و حرفهای، بانکها و کمیته امداد و سایر نهادها اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی در سطح استان کرده است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان گفت: از دیگر اقدامات صورت گرفته در زمینه اطلاعرسانی و آگاهسازی تهدیدات سایبری در سال گذشته برگزاری 97 نمایشگاه سایبری در سطح استان است.
یادگارنژاد عنوان کرد: برای کشف پیشدستانه جرائم با رصد 24 ساعت فضای مجازی بیش از 10 هزار و 400 نشانگاه که برابر قوانین جرائم رایانهای حاوی مصادیق مجرمانه بودهاند شناسایی و برای مراحل قضایی در اختیار مبادی مربوطه قرار گرفتند.
وی ابراز داشت: در اجرایی طرحهای شناسایی و مبارزه با جرایم سایبری کشوری، 10 طرح با موضوع فروش دارو، مبارزه مواد مخدر، مواد محترقه، قمار و شرطبندی، قاچاق کالا و ارز در سطح استان 483 نشانگاه مجرمانه کشف و به مراجع قضایی معرفی شدند.
یادگارنژاد بیان کرد: در بحث پیشگیری از جرایم رایانهای از انجا که مجرمین میتوانند از طریق نتسراها با تغییر و جعل هویت اقدام به یکسری جرایم یارانهای کنند در همین راستا در سال 97 تعداد 462 مورد نتسرا را در سطح استان شناسایی و شناسنامه آنها تکمیل شد و به صورت دورهای یکهزار و 226 مورد بازدید از نتسراها انجام شده در این بازدید ها 13 تخلف مشاهد شده است.
وی ادامه داد: در سال 97 آزمایشگاه دیجیتال ادله خود را ارتقاء دادیم و در راستای کشف پروندههای سایر پلیسهای تخصصی و احصاء ادله دیجیتال، 541 پرونده به پلیس فتا از سایر پلیسها و مراجع قضایی واصل شد که طی آن 3 هزار و 856 انواع سختافزار مورد بررسی قرار گرفت و در نهایتا ادله دیجیتال آنها احصاء و جهت احقاق حق شاکیان به مراجع قضایی واصل شد.
یادگارنژاد عنوان کرد: با توجه به افزایش باند اینترنت، دسترسی بیشتر مردم به گوشیهای هوشمند، استفاده از فضای مجازی و عدم اطلاع کافی از این فرصتها در سال 97 نسبت به مدت مشابه سال قبل 55 درصد افزایش وقوع جرائم سایبری را در سطح استان داشتهایم که 25 درصد آنها مربوط به برداشتهای غیرمجاز اینترنتی است .
رئیس پلیس فتای استان کرمان گفت: در سال 97 کلاهبرداریهای اینترنتی 25.61 درصد از جرائم رایانهای را به خود اختصاص داده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل آن، 7/61 درصد افزایش داشتهایم.
وی افزود: مزاحمتهای اینترنتی در سال گذشته 13/76 درصد و هتک هیثیت 4/38 درصد از جرایم را به خود اختصاص دادهاند و و در زمینه هتک حیثیت در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال 96، 7/62 درصد کاهش یافته است.
یادگارنژاد گفت: برنامهها و راهبردهای سال جاری پلیس فتا برای پیشگیری از جرایم اول کار اشراف اطلاعاتی در فضای مجازی با همپوشانی و همافزایی، رصد و پایش فضای سایبری، تامل با نهادها و سازمانهای اطلاعاتی، تلاش برای افزایش کشف پروندههای سایبری، اطلاعرسانی همگانی و راهاندازی پلیس فتا در شهرستانهای بالای 100 هزار نفر است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان افزود: در این روزها به دلیل شرایط جوی و بارندگیهای اخیر شاهد نشر اکاذیب و بازنشر آنها در فضای مجازی هستیم که این اخبار صحت ندارد و طبق ماده 18 جرایم رایانهای نشر اخبار و و اکاذیب که باعث تشویش اذهان عمومی شود مورد پیگیری قانونی قرار میگیرد.