بزرگنمایی:
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: ۶۲ درصد کانونهای بحرانیِ حساس و فرسایشی در شرق استان کرمان قرار دارد.
به گزارش خبرنگار نسیم شرق ، مهدی رجبی زاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان در حاشیه اجرای چند طرح بیابان زدایی در فهرج گفت: 62 درصد از کانونهای بحرانیِ حساس و فرسایشی در شرق استان و در شهرستانهای بم، فهرج، ریگان و نرماشیر قرار دارند.
او تأکید کرد: باید تمرکز فعالیتهای مقابله با بیابان زدایی و استفاده و مدیریت روان آبها در این 4 شهرستان مستقر باشد.
رجبی زاده افزود: خوشبختانه در سال 98 ، 70 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی، اعتبارات قانون بودجه و اعتبارات ملی و استانی در 4 شهرستان شرقی استان سرمایه گذاری کردیم و دستاورد خوبی را بدنبال داشته است.
او تصریح کرد: امروز یک پروژه 300 هکتاری با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد تومان در بخش بیابان که پروژه نهالکاری است با روش ابتکاری کاشت نهال درون لولههای سیمانی به بهره برداری رسید که نوید بخش این است، بتوانیم بیابانهای منطقه را با اعتبارات بیشتر و نوآوری بهتر در فرصت کوتاه احیا کنیم.
رجبی زاده با اعلام اینکه 62 درصد کانونهای بحرانی و فرسایش بادی در شرق استان قرار دارند، گفت: 2 میلیون هکتار عرصه بیابانی در شرق داریم و فعالیتهای بیابان زدایی از دیرباز در این منطقه آغاز شده و به خاطر موقعیت جغرافیایی که منطقه در آن قرار گرفته است، این اقدامات جوابگوی منطقه نیست.
او بیان داشت: هر اقدامی که در یکی از شهرستانهای شرقی انجام دهیم تاثیر آن در شهرستان همجوار دیده میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: اگر در شهرستانی کار بیشتر انجام میشود، به معنی آن نیست که به شهرستانهای دیگر توجه نداشته ایم، این درحالیست که شهرستانهای همجوار نیز از این طرح بهره مند میشوند.
رجبی زاده از آغاز فعالیت بیابان زدایی در منطقه شورگز فهرج خبرداد و افزود: برای اولین بار یک جبهه کاری در منطقه شورگز به خاطر راه آهن سراسری راه اندازی میکنیم و به زودی در 2-3 هفته آینده این کار آغاز میشود.
او با اشاره به اینکه در فعالیتهای منابع طبیعی قطعاً اعتبار حرف اول را می زند، تصریح کرد: ما خوشبختانه در 3 سال گذشته با عنایت خاص مقام معظم رهبری و اعتباراتی که از محل صندوق توسعه ملی چه در بخش آبخیز داری و چه در بخش بیابان اختصاص داده شد، کارهای بزرگی صورت گرفت.
رجبی زاده خواستار تخصیص اعتبارات ویژه از محل صندوق توسعه ملی برای فعالیتهای مختلف اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان شد.
حجت الاسلام غضنفرآبادی نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی نیز به بازدید از طرحهای بیابان زدایی در 4 شهرستان شرقی استان اشاره کرد و گفت: اقدامات خوبی در سالهای اخیر انجام شده است.
او افزود: در هریک از شهرستانهای شرقی در زمینه آبخیزداری و کنترل ریزگردها و بیابان زدایی اقدامی صورت بگیرد، تاثیری نسبت به سایر شهرستانهای شرقی ما نیز دارد.
حجت الاسلام غضنفرآبادی تصریح کرد: اگر طوفان در شهرستان ریگان را بتوانیم کنترل کنیم میتوانیم تاثیر مثبت آن را در شهرستانهای بم، فهرج و نرماشیر داشته باشیم و برعکس آن نیز وجود دارد.
او بیان داشت: تاکنون در زمینه بیابان زدایی اقدامات خوبی انجام شده است.
حجت الاسلام غضنفرآبادی گفت: ما تمام تلاشمان را در همه ابعاد به منظور رفع مشکلات مردم بکار میگیریم و از مسئولان میخواهیم همان طور که دلسوزانه کارشان را انجام می دهند، آن را با تلاش بیشتر ادامه دهند و مردم هم خدمات مسئولان را ارج مینهند.
او به نمایندگی از مردم شرق استان از زحمات و فعالیتهای رجبی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، تشکر و قدردانی کرد.