کنترل سلامت شیر خام در مراکز عرضه فرآوردههای دامی در انار
اخبار استان کرمان
بزرگنمایی:
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: به منظور ارتقاء سطح سلامت شیر خام بطور منظم و دورهای پایشها و نمونه برداری از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی و لبنی و خودروهای حمل شیر در شهرستان انار صورت میگیرد.
به گزارش نسیم شرق، کامران شفائی، سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: بازرسان بهداشتی شبکه دامپزشکی این شهرستان بطور مداوم و سرزده از تمامی واحدهای شیر خام
و مواد لبنی شهرستان انار بازدید بعمل آورده و چندین نمونه شیر خام را از
این مراکز بصورت تصادفی انتخاب نموده، سپس آزمایشات میکروبی و شیمیائی برای
کنترل سلامت این فرآورده خام دامی انجام میگیرد.
وی افزود: در صورت مشاهده هر گونه مغایرت در نتایج آزمایشات با
استانداردهای مربوطه ضمن پیگیری و کشف منشأ آلودگی مراتب را به آن مرکز
عرضه برای اصلاح و اقدامات لازم تذکر داده و در صورت تکرار و عدم رعایت
موارد بهداشتی و اصلاحی در این خصوص، طبق دستورالعملهای سازمان دامپزشکی
کشور متخلفین به مراجع قضائی معرفی و برخورد قانونی با ایشان صورت میگیرد.
شفائی تصریح کرد: بیماری بروسلوز یا تب مالت، یک بیماری میکروبی
(باکتریائی) بوده و از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که
یکی از راههای ابتلاء به آن مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه و نجوشیده است که در انسان منجر به بروز علائمی، چون تب مواج، عرق شدید، سردرد و ضعف و درد در مفاصل میشود.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان انار با اشاره به خطر ابتلای به بیماری تب
مالت از طریق شیر خام غیر پاستوریزه و نجوشیده، به شهروندان توصیه کرد: از
لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و برای تهیه شیر خام و
مواد لبنی
خود از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی که مورد تأئید دامپزشکی و بهداشت
شهرستان است اقدام کنند و حتما قبل از مصرف شیر خام آنرا به مدت چند دقیقه
بجوشانند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف و موارد مشکوک را به واحد نظارت
شبکه دامپزشکی شهرستان انار با شماره تلفنهای 34386695 و 34387860 اطلاع
دهند.
- سه شنبه ۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰:۳۹
- منبع: باشگاه خبرنگاران جوان