آخرین مطالب

قاچاق دام یکی از عوامل انتقال بیماری تب برفکی اخبار استان کرمان

قاچاق دام یکی از عوامل انتقال بیماری تب برفکی

  بزرگنمایی:
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: قاچاق دام زنده به خارج از استان و کشور به عنوان یک معضل جدی در حصول رونق تولید محسوب شده که باعث کمبود دام مولد، تامین گوشت و لبنیات می‌شود.

 
 

به گزارش نسیم شرق ، حسین رشیدی؛ مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: قاچاق دام سبب می‌شود یکی از منابع اقتصادی و اشتغال در روستا‌ها و صنف‌های مرتبط در شهر‌ها مورد تهدید قرار گیرد و شاهد افزایش بیکاری، افزایش شغل‌های کاذب، کاهش رشد اقتصادی کشور و کمرنگ شدن تحقق شعار سال باشیم.

وی با اعلام افزایش قاچاق دام در استان از ابتدای امسال افزود: هرگونه حمل و نقل دام، تنها با داشتن مجوز بهداشتی - قرنطینه‌ای حمل دامپزشکی صورت می‌پذیرد که در این مجوز تنها دام‌های دارای شناسنامه و هویت (پلاک دار) و دارای تاییدیه سلامت، امکان جابجایی بین استانی دارند ضمن اینکه بعد از حمل نیز در استان مقصد، فرد باید تاییدیه تخلیه را دریافت کند لذا انجام این مهم می‌تواند مانع گسترش قاچاق در حوزه دام سبک و سنگین شود.

رشیدی تصریح کرد: در راستای تشدید قرنطینه دامپزشکی، نیروی انتظامی در محور‌های خروجی استان نسبت به توقیف خودرو‌های فاقد گواهی بهداشتی دامپزشکی و ارجاع به تعزیرات حکومتی اقدام می‌کند.

وی با بیان اینکه هم افزایی بیشتر بین متولیان امر از جمله دامپزشکی و سایر دستگاه‌های مربوطه مانند نیروی انتظامی در حذف این معضل ضروری است، گفت: استان کرمان دارای 250 هزار راس دام سنگین و 5 میلیون راس دام سبک است که امسال با پیشنهاد تسریع در عملیات طرح هویت گذاری دام‌های استان برای مدیریت تولید و جلوگیری از قاچاق دام توسط سازمان جهاد کشاورزی شمال و جنوب استان، سبب کاهش این مسئله بغرنج خواهیم شد و لزوم جدیت در این امر جهت شناسایی دام قاچاق از غیر قاچاق ضروری است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌های مشترک در اثر جا به جایی و نقل و انتقال احشام بدون مجوز بهداشتی، سبب به خطر افتادن سلامت شهروندان می‌شود، افزود: بیماری تب هموراژیک کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی مشترکی است که در اثر تماس با ترشحات خونی لاشه آلوده یا از طریق نیش کنه آلوده به انسان منتقل می‌گردد که در صورتی که دامداری تقاضای انتقال دامی را داشته باشد در ابتدا سلامت دام توسط دکتر دامپزشک از نظر این بیماری مشترک و سایر بیماری ها، مورد تایید قرار می‌گیرد.

وی از دیگر بیماری مشترک منتقله از طریق دام قاچاق به انسان، بیماری تب مالت و سل را نام برد و گفت: واکسیناسیون و تست‌های مراقبت این بیماری‌ها به صورت روتین در این اداره کل صورت می‌گیرد که پیشگیریوپ و مراقبت از این بیماری‌ها از اهداف دامپزشکی است.

رشیدی قاچاق دام را یکی از عوامل انتقال بیماری تب برفکی اعلام و تصریح کرد: از آنجا که این بیماری سبب خسارات اقتصادی هنگفت از جمله کاهش تولیدات و بهره وری دام می‌گردد، در خصوص پیشگیری از این بیماری لزوم حمل و نقل با ضابطه تحت نظارت دامپزشکی، روشن و مبرهن است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند

تبانی برای قاچاق 50 هزار لیتر نفت سفید در جیرفت ناکام ماند

مدیر جدید مخابرات کرمان: توسعه اینترنت 5G را در برنامه داریم

شتاب زدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز، عوامل تصادفات نوروز

پزشکیان: در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر و والاتر از آنچه هست، رقم خواهیم زد

رهبر انقلاب: شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است

چگونه سفری ارزان و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

معاون استاندار کرمان: مشکل سوخت تراکتورها با اصلاح سند قابل حل است

ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان در پهناورترین استان ایران آغاز به کار کرد

برخورد پلیس با خودروهای متخلف و شوتی‌ در کرمان شدت گرفته است

ویژگی‌های نهال استاندارد

عیدانه‌ای برای دوستداران مستند؛ 235 مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه شد

قالیباف:مجلس برای معیشت مردم گام های اساسی برداشت/ ریشه اصلی مشکلات اقتصادی سوء مدیریت است

تعیین سرنوشت سوابق تحصیلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل 1403 به قبل در دست بررسی

تاکید امام جمعه کرمان بر نظارت بر بازار

آمریکایی‌ها در عمل تحریم و در سخن درخواست مذاکره می‌کنند

قالیباف: توزیع کالابرگ هر ماه انجام خواهد شد

دو سوم جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند

ساعت کاری دفاتر پستی کرمان افزایش یافت

رئیس‌جمهور:مدیریت،برقراری تعادل بین منابع و مصارف است/آینده را خودمان باید ترسیم کنیم

بیشترین باران کرمان در بافت ثبت شد

تحقق کرمان برفراز مستلزم پیگیری‌ فرمانداران است/نحوه فعالیت مرکز خدمات سرمایه‌گذاری

اغلب افراد بازداشت شده شرکت زغال‌سنگ کرمان پیمانکار بودند

لباس‌های سفری جمع‌وجور برای مسافرت؛ انتخاب‌هایی بر اساس نیاز

هشدار دادستان کرمان به اخلال‍گران نظم در چهارشنبه سوری

دامپزشکی کرمان کشف انبار گوشت نامتعارف را تکذیب کرد

چاه‌هایی که شبانه حفر می‌شوند

اختلال در اینترنت به علت قطعی مسیر فیبر در خارج از کشور

اقدامات کور تروریستی پلیس را متوقف نخواهد کرد

وزیر آموزش و پرورش: فرایند حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی در دست بررسی است

پلیس کرمان 13 کامیون حامل 300 تن سیب را در مسیر خروج از کشور توقیف کرد

پرسپولیس برنده بازی بزرگ نیم فصل شد؛ شوک به استقلال نتیجه عکس داد

طرح کالا برگ الکترونیکی در راه استان

پلمب 13 واحد صنفی متخلف در شهرستان بم به‌دلیل گران‌فروشی

رشد 60 درصدی تقاضا برای صدور سند در استان کرمان

علت فرود سخت پرواز بندرعباس رشت اعلام شد

مدارس و ادارات کدام استان‌ها ششم اسفند تعطیل و یا غیرحضوری است؟

تصمیم جدید برای کنکوری‌ها

دپوی 50 هزار خودرو در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم

ادارات و مدارس کرمان فردا تعطیل هستند

آغاز رزمایش 50 هزار نفری پیامبر اعظم (ص) از جوار مزار حاج‌قاسم

اولین ماراتن دوچرخه سواری راه ادویه در شهداد

پیام تسلیت رهبر درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی

پزشکیان: مذاکره می‌کنیم، ولی زیر بار زور نمی‌رویم