به گزارش نسیم شرق ،گیتا موللی دبیر علمی هجدهمین کنگره علمی شنوایی سنجی ایران اظهار داشت: هجدهمین کنگره شنوایی سنجی ایران 3لغایت 5اردیبهشت در مشهد برگزار می شود.
وی با اشاره به محورهای اصلی این کنگره ادامه داد: درمان و مداخله و کم شنوایی کودکان و غربال گیری و تشخیص و مداخله در آن از محورهای اصلی این کنگره است.
دبیر علمی هجدهمین کنگره شنوایی سنجی با بیان اینکه فراخوان کنگره از شهریور سال گذشته به تمام دانشگاههای دارای رشته شنوایی سنجی داده شد،اضافه کرد:250نفر از استادان و فارغ التحصیلان این رشته مشارکت دارند.
موللی با اشاره به حضور 200 مقاله علمی در این کنگره ،گفت:میزگردهای تخصصی با محوریت تمام چالش های موجود در شنوایی سنجی برگزار می شود.
وی از حضور سه مهمان خارجی از کشورهای آمریکا،دانمارک و استرالیا خبر داد و افزود: 60درصد کودکان کمشنوا اختلالات همراه دارند؛ یعنی ضایعاتی مثل فلج مغزی و چند معلولیتی دارند.
دبیر علمی هجدهمین کنگره شنوایی سنجی ایران با بیان اینکه در این کنگره از بیانیه و دستورالعمل بومی سازی شده ایران در حوزه مداخلات زود هنگام خانواده محور برای کودکان ناشنوا و کمشنوا رونمایی می شود، بیان داشت: این نسخه بومی شده آخرین دستورالعمل جهانی است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از منحصرترین کشورهای در حال توسعه در حوزه غربالگری شنوایی است، خاطرنشان کرد: میتوانیم کمشنوایی کودکان را به صورت صد درصد در بدو تولد تشخیص دهیم.
موللی با تاکید بر اینکه باید در یک ماهگی سن کودک کم شنوایی او تشخیص داده شود، افزود: اگر همه کودکان کمشنوا بلافاصله خدمات لازم را دریافت کنند میتوانند هیچ کمبودی با همسالان شنوایی خود احساس نکنند؛ یعنی این پتانسیل را دارند تا در 5سالگی به وضعیتی برسد که باهم سن شنوایی خود هیچ تفاوتی نداشته باشد.
دبیر هجدهمین کنگره شنوایی سنجی با تاکید بر اینکه 48 ساعت پس از تشخیص کمشنوایی کودک باید به مرکز مداخله ارجاع داده شود، تصریح کرد: باید مداخله با حضور تیم های چند تخصصی و همکاری خانواده انجام شود.
وی از پوشش 80 درصدی غربالگری شنوایی کودکان در کشور خبر داد و گفت: در دنیا از هر 1000 نوزاد به دنیا آمده 1 تا 3 نوزاد ناشنوایان عمیق دوطرفه است و در کمشنوایی یک طرفه این عدد به 1 تا 16 نوزاد میرسد.
موللی با بیان اینکه در ایران در سال 5 هزار نوزاد ناشنوایان عمیق به دنیا میآید ،متذکر شد: از 3 تا 4 نوزاد از هر 1000 نوزاد کمشنوایی شدید دوطرفه است.
دبیر هجدهمین کنگره شنوایی سنجی با اشاره به اینکه پیر گوشی از سن 45 سالگی شروع میشود، یادآور شد: اگر فرد زود اقدام کند تاثیر مثبتی در شنوایی او خواهد داشت؛ ضمن اینکه یکی از دلایل پیر گوشی ژنتیک است، البته کار در محیط پر سر و صدا و استفاده از موسیقی بلند از جمله دلایل آن است.
موللی بیان داشت: استفاده از موسیقی بلند باعث میشود پیر گوشی از سن 14 سالکی آغاز شود.