آخرین مطالب

رویای درمان ام‌اس در حال نزدیک شدن به واقعیت است علمی

رویای درمان ام‌اس در حال نزدیک شدن به واقعیت است

  بزرگنمایی:
دانشمندان می‌گویند یک داروی جدید برای درمان بیماری ام‌اس به وسیله ترمیم غلاف‌های آسیب دیده میلین در حال نزدیک‌تر شدن به واقعیت است.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، درمان هدفمند موثر بیماری مولتیپل اسکلروزیس(MS) و حتی ترمیم اعصاب آسیب دیده ناشی از این بیماری، به لطف پیشرفت دیگری در زمینه تحقیقات دارویی مولکول‌های کوچک، به زودی قابل دستیابی است.

پژوهشگران به سرپرستی تیمی در مرکز اعتیاد و سلامت روان کانادا(CAMH) کار خود را بر روی یک داروی مولکولی کوچک متمرکز کرده‌اند که گیرنده گلوتامات AMPA را هدف قرار می‌دهد و نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که رویکرد جدید آن برای درمان ام‌اس نویدبخش است.

در کار با سه ترکیب جدید سنتز شده، یکی برجسته عمل کرد که اکنون با نام ZCAN262 شناخته می‌شود که هم علائم شبیه ام‌اس را کاهش می‌دهد و هم در ترمیم میلین در دو مدل مختلف حیوانی نویدبخش نشان داده است.

فانگ لیو که بیش از یک دهه است که در مورد درمان ام‌اس پژوهش می‌کند، می‌گوید: ترکیب ما تأثیر خیره‌کننده‌ای در نجات میلین و عملکرد حرکتی در مدل‌های آزمایشگاهی داشت و امیدوارم این اثرات در کلینیک روی انسانها نیز دیده شود تا به درمان‌های فعلی اضافه شود و امید جدیدی به بیماران مبتلا به ام‌اس بدهد.

بیماری ام‌اس که چندین میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است، یک بیماری عصبی پیشرونده است که دارای یک مجموعه وسیع از علائم ناتوان کننده فزاینده از جمله کاهش هماهنگی و شناخت، ضعف عضلانی، بی‌اختیاری، افسردگی و فلج است.

مکانیسم کلیدی این بیماری فرسایش غلاف محافظ میلین است که اعصاب مغز و نخاع را احاطه کرده است. در حال حاضر، داروها سیستم ایمنی را هدف قرار می‌دهند تا با التهابی مقابله کنند که تصور می‌شود محرک تخریب میلین است.

این مطالعه خاطرنشان کرد: بیماری ام‌اس به شکل سنتی یک اختلال خود ایمنی در نظر گرفته می‌شود که در آن سلول‌های CD4+ T میلین را هدف قرار می‌دهند و منجر به التهاب می‌شود که باعث نابودی ماده سفید در سراسر سیستم عصبی می‌شود.

پژوهشگران استدلال می کنند که رویکرد دیگر این است که ام‌اس را در درجه اول یا در ابتدا یک اختلال تخریبگر عصبی در نظر بگیریم که مرگ نورون‌ها میلین را آزاد می‌کند و یک واکنش خود ایمنی ثانویه را تحریک می‌کند.

لیو و تیمش با در نظر گرفتن این موضوع بر اساس تحقیقات قبلی، ترکیب مولکولی کوچکی را ابداع کرده‌اند که نشان داده در مبارزه با ام‌اس در دو مدل مختلف حیوانی موثر است.

پژوهشگران می‌گویند: گروه ما قبلاً دریافته بود که فعل و انفعالات پروتئینی در تنظیم مرگ سلولی نقش دارد و برهم زدن این تعاملات باعث کاهش نقایص عصبی، نابودی و آسیب آکسون در موش‌ها می‌شود. واضح است که شواهد به گیرنده‌های یونوتروپیک گلوتامات به عنوان هدفی برای محافظت عصبی در ام اس اشاره می‌کنند.

در حالی که مهار گیرنده‌های گلوتامات AMPA و NMDA قادر به بازگرداندن نقص‌های عصبی در یک مدل جوندگان بود، آنها قبلاً با عوارض جانبی جدی نیز همراه بوده‌اند، اما این ترکیب جدید نشان داد که می‌تواند مکان‌هایی را برای تنظیم عملکرد AMPA هدف قرار دهد، بدون اینکه بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر بگذارد و محافظت عصبی را ارائه دهد.

دکتر یایین گریگ از دانشگاه آبردین می‌گوید: در تمام سال‌هایی که به عنوان یک شیمیدان دارویی فعالیت می‌کنم، هرگز نقطه شروع چنین امیدوارکننده‌ای برای یک پروژه توسعه دارو ندیده‌ام. من مشتاقانه منتظر ادامه توسعه آن به سمت کلینیک هستم.

در مرحله بعد، تحقیقات پیش‌بالینی بیشتری شامل بررسی کامل ایمنی و پایداری انجام خواهد شد و تیم پژوهشی انتظار دارد که بتواند کار خود را در چند سال آینده به آزمایش انسانی برساند.

پژوهشگران می‌گویند: ترکیب ابداعی ما دارای اثرات قوی در بازگرداندن عملکرد عصبی و میلین‌سازی و در عین حال کاهش واکنش ایمنی در مدل‌های موش مبتلا به ام‌اس، آن هم بدون تاثیر بر انتقال عصبی پایه یا یادگیری و حافظه است.

این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند

تبانی برای قاچاق 50 هزار لیتر نفت سفید در جیرفت ناکام ماند

مدیر جدید مخابرات کرمان: توسعه اینترنت 5G را در برنامه داریم

شتاب زدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز، عوامل تصادفات نوروز

پزشکیان: در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر و والاتر از آنچه هست، رقم خواهیم زد

رهبر انقلاب: شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است

چگونه سفری ارزان و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

معاون استاندار کرمان: مشکل سوخت تراکتورها با اصلاح سند قابل حل است

ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان در پهناورترین استان ایران آغاز به کار کرد

برخورد پلیس با خودروهای متخلف و شوتی‌ در کرمان شدت گرفته است

ویژگی‌های نهال استاندارد

عیدانه‌ای برای دوستداران مستند؛ 235 مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه شد

قالیباف:مجلس برای معیشت مردم گام های اساسی برداشت/ ریشه اصلی مشکلات اقتصادی سوء مدیریت است

تعیین سرنوشت سوابق تحصیلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل 1403 به قبل در دست بررسی

تاکید امام جمعه کرمان بر نظارت بر بازار

آمریکایی‌ها در عمل تحریم و در سخن درخواست مذاکره می‌کنند

قالیباف: توزیع کالابرگ هر ماه انجام خواهد شد

دو سوم جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند

ساعت کاری دفاتر پستی کرمان افزایش یافت

رئیس‌جمهور:مدیریت،برقراری تعادل بین منابع و مصارف است/آینده را خودمان باید ترسیم کنیم

بیشترین باران کرمان در بافت ثبت شد

تحقق کرمان برفراز مستلزم پیگیری‌ فرمانداران است/نحوه فعالیت مرکز خدمات سرمایه‌گذاری

اغلب افراد بازداشت شده شرکت زغال‌سنگ کرمان پیمانکار بودند

لباس‌های سفری جمع‌وجور برای مسافرت؛ انتخاب‌هایی بر اساس نیاز

هشدار دادستان کرمان به اخلال‍گران نظم در چهارشنبه سوری

دامپزشکی کرمان کشف انبار گوشت نامتعارف را تکذیب کرد

چاه‌هایی که شبانه حفر می‌شوند

اختلال در اینترنت به علت قطعی مسیر فیبر در خارج از کشور

اقدامات کور تروریستی پلیس را متوقف نخواهد کرد

وزیر آموزش و پرورش: فرایند حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی در دست بررسی است

پلیس کرمان 13 کامیون حامل 300 تن سیب را در مسیر خروج از کشور توقیف کرد

پرسپولیس برنده بازی بزرگ نیم فصل شد؛ شوک به استقلال نتیجه عکس داد

طرح کالا برگ الکترونیکی در راه استان

پلمب 13 واحد صنفی متخلف در شهرستان بم به‌دلیل گران‌فروشی

رشد 60 درصدی تقاضا برای صدور سند در استان کرمان

علت فرود سخت پرواز بندرعباس رشت اعلام شد

مدارس و ادارات کدام استان‌ها ششم اسفند تعطیل و یا غیرحضوری است؟

تصمیم جدید برای کنکوری‌ها

دپوی 50 هزار خودرو در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم

ادارات و مدارس کرمان فردا تعطیل هستند

آغاز رزمایش 50 هزار نفری پیامبر اعظم (ص) از جوار مزار حاج‌قاسم

اولین ماراتن دوچرخه سواری راه ادویه در شهداد

پیام تسلیت رهبر درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی

پزشکیان: مذاکره می‌کنیم، ولی زیر بار زور نمی‌رویم