بزرگنمایی:
دادستان عمومی و انقلاب مرکز کرمان در پاسخ به اینکه چرا شهرداری در خصوص جمعآوری کودکان خیابانی که عمدتا از اتباع هستند اقدامات قاطع به کار نمیبندد، گفت: در این ترک فعل و جمعآوری نکردن کودکان نفعی برای شهرداری نیست و شهردار مکلف است به وظیفه خود طبق زمانبندی عمل کند.
به گزارش نسیم شرق به نقل از ایرنا و بنابراعلام روابط عمومی دادگستری استان کرمان، مهدی بخشی در بازدید از خیریههای کرمان پارسا و اسرا تاکید کرد: شهرداری باید کودکان را پس از جمع آوری تحویل موسسه های مربوطه دهد و اگر انجام ندهد مطابق مقررات برخورد میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه این بازدید با هدف بررسی وضعیت کودکان بی سرپرست و پیگیری حل مشکلات آنان صورت گرفته افزود: این کودکان حقوقی دارند که باید براساس قانون رعایت شود و اگر مشکلاتی دارند دادستان به عنوان مدعی العموم برای رفع آنها ورود میکند و نماینده ویژهای را با هدف امور سرپرستی فرزندان معرفی کردهایم.
کودکان کودکی نکرده
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه رسیدگی در این مرکز(خیریه کرمان پارسا) بهتر از خانواده است اما بیشتر بچهها به علت دلتنگی شدید تقاضا داشتند این رفاه را نداشته باشند اما از مادرشان جدا نشوند که البته زمینه ملاقات با مادر و سایر اعضای خانواده و تماس تلفنی نیز در این مرکز فراهم است.
وی اضافه کرد: اما بعضی خانوادهها زیر بار نگهداری فرزند خود نمیروند و برخی نیز دچار مشکلات حادی هستند که نمیتوان فرزند را در اختیار آنان قرار داد؛ در این خصوص بررسیهای لازم صورت میگیرد و اگر مشکل بازگشت مجدد آنان مسائل مالی یا اعتیاد والدین است تلاش میکنیم با حمایتهای مالی و اخذ کمک از خیران، گوشهای از مشکلات آنان را برطرف و زمینه را برای حضور کودکان در شرایط مناسب خانواده فراهم کنیم.
دادستان کرمان خطاب به کارکنان موسسه توصیه کرد که با نگاه کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست به آنان نگاه نکنند بلکه به عنوان امانت الهی که خداوند در اختیارشان قرار داده به آنان خدمت کنند.
جولان متکدیان تبعه خارجی و کمتوجهی نهادهای مسئول
بخشی در بازدید از مرکز ساماندهی کودکان خیابانی (اسراء) نیز گفت: باوجود فضای کافی و مناسب برای نگهداری و جمعآوری کودکانی که سر چهار راهها تکدیگر میکنند و بعضاً استثمار شدهاند اما این مکان خالی و در روزهای اخیر حتی یک کودک از سطح شهر جمع آوری نشده و مؤسسه خالی است.
وی تاکید کرد: این در حالی است که جمع آوری این کودکان از سطح شهر بر عهده شهرداری است و به طور قطع این ترک فعلها را رصد میکنیم.
دادستان کرمان گفت: اگر نهاد مسئول در این امر ورود نکند با درخواستی که مردم دارند و تکلیفی که قانون به عهده ما گذاشته است طی یک ماه رصد، برنامهریزی و تذکر داده میشود و در صورت ترک فعل، برخورد قانونی را خواهیم داشت.
تلاش برای کاهش تعداد کودکان خیابانی
مدیر عامل موسسه خیریه اسرا نیز در این بازدید افزود: در سه ماه نخست سال جاری تعداد 64 کودک خیابانی جمعآوری کردیم که 5٩ نفر آنان تبعه خارجی بودند و ٨٠ درصد نیز نیازمند نیستند بلکه تکدیگری برای آنان به عنوان منبع درآمد محسوب میشود.
محمدرضا مشایخی با اشاره به اینکه همکاران ما طی 72 ساعت پس از جمع آوری کودکان، اطلاعات دقیقی از آنان جمع آوری می کنند و به آنان خدمات درمانی، تحصیلی و معیشتی ارائه میدهیم اظهارداشت: کارگاه قالیبافی، صنایع دستی و در روزهای آینده تراش سنگ های تزئینی هم راهاندازی میشود تا برای خانواده های آنان درآمدزایی شود.
وی با تاکید بر اینکه اهتمام این موسسه منجر به کاهش کودکان خیابانی شده است بیان کرد کرد: در مرکز نگهداری کودکان خیابانی اگر بچه ای اعتیاد یا بیماری داشته باشد در اتاق قرنطینه طی 21 روز درمان می شود تا به حالت عادی برسد و سایر کودکان خیابانی از 48 ساعت تا 15 روز در این مرکز نگهداری میشوند.
به گفته مشایخی در صورت نیاز، این کودکان تحت پوشش موسسه قرار میگیرند و آمادگی آن وجود دارد که کرمان اولین شهر بدون کودک خیابانی باشد، با این شرط که نهادهایی از جمله شهرداری همکاری کنند.