آخرین مطالب

تشخیص کرونا با دستگاه ایرانی تصویربرداری در کمتر از 20 ثانیه علمی

تشخیص کرونا با دستگاه ایرانی تصویربرداری در کمتر از 20 ثانیه

  بزرگنمایی:
یک شرکت ایرانی برای نخستین بار یکی از معروف‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری سیار تشخیص بیماری کرونا را که توانایی تشخیص در کمتر از ۲۰ ثانیه را دارد، مونتاژ و به بازار عرضه کرد.

این شرکت فناور ایرانی توانسته یکی از معروف‌ترین دستگاه‌های اروپایی در زمینه تصویربرداری سیار را که در حال حاضر جزو اولین رده تشخیص بیماری کرونا است، به کشور منتقل و مونثاژ کند. با استفاده از این دستگاه می توان در کمتر از 20 ثانیه ابتلای فرد به کرونا را تشخیص داد.

در اپیدمی یک بیماری در جامعه پس از مرحله بیماریابی، اولین  و مهم ترین مرحله، تشخیص بیماری است، تشخیص به‌ویژه در زمان همه‌گیری یک بیماری باید از حساسیت، دقت و سرعت بالایی برخوردار باشد، برای تشخیص یک بیماری از ابزارهای مهمی چون معاینات بالینی، آزمایش های پزشکی، تصویربرداری و موارد دیگر بهره گرفته می شود.

با توجه به شیوع بیماری کرونا در دنیا و به دنبال آن در ایران، تشخیص این ویروس جدید خود به تنهایی از معضلات بسیاری از کشورها شده چرا که بسیاری از علایم این بیماری با بیماری آنفلوآنزا و سرماخوردگی مشترک است، تصویربرداری، سی تی اسکن وآزمایش با کیت های تشخیصی کرونا از جمله راه های تشخیص این بیماری به شمار می رود.

دستگاه تصویربرداری سیار که دراصطلاح پزشکی به آن تصویربرداری موبایل نیز می گویند دستگاه ایکس ری بسیار سنگین و های تک است که به دلیل داشتن چرخ به آن تصویربرداری سیار گفته می شود.

سهیل صادقیان مدیرعامل این شرکت فناور درخصوص این دستگاه روز یکشنبه درگفت وگو با خبرنگار دانشگاه وآموزش ایرنا اظهارداشت: با توجه به اپیدمی کرونا استفاده ای که از این دستگاه در شناسایی این ویروس می شود  مربوط به تصویربرداری از قفسه سینه است.

وی خاطرنشان کرد: برای بیمارانی که ریه درگیر با ویروس کرونا دارند می توانیم درکمتر از20 ثانیه با استفاده از این دستگاه آن را تشخیص دهیم که آیا فرد بیمار نیاز به آی سی یو و مراقبت های بیشتر دارد یا خیر.

وی اظهارداشت: از لحاظ استاندارد سازمان بهداشت جهانی، تصویربرداری از قفسه سینه، اولین رده تشخیص بیماری کرونا است و بعد از آن مریض را به سی تی اسکن ارجاع می دهند وبرای اطمینان بیشتر از کیت های تشخیص کرونا استفاده می کنند، اگر بیمار از این فیلتر که شامل تصویربرداری قفسه سینه است، رد شود به سرعت می توانند برای فرد بیمار تصمیم گیری کنند.

مدیرعامل این شرکت فناور یادآور شد: درمواردی که بیمار توانایی رفتن به بخش رادیوگرافی و سی تی اسکن را ندارد، می توان دستگاه را بالای سر بیمار برد و در کمتر از چند ثانیه عکس رادیوگرافی را روی مانیتور دستگاه مشاهده کرد.

صادقیان تصریح کرد: تصاویر ثبت شده  توسط سیستم پکسف فلش و سی دی قابل انتقال هستند، مهم ترین برتری تصویربرداری قفسه سینه بر سی تی اسکن  در بیماران کرونایی  کاهش احتمال انتقال ویروس در جریان روند انجام آنها است، به خصوص در رادیوگرافی موبایل  این خطر می تواند به حداقل برسد، تمیز و ضد عفونیکردن دستگاه سی تی اسکن  بسیار دشوار است.

تولید مستقل دستگاه تصویربرداری سیار در ایران و خاورمیانه 

این فعال در عرصه فناوری در خصوص مونتاژ این دستگاه در کشور گفت: برای اولین بار است که این دستگاه از مجوز مونتاژ با کمک صندوق پژوهش و فناوری تجهیزات پزشکی غیر دولتی دارد، تبدیل به تولید مستقل درایران می شود، نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه هم حتی این تولید مستقل دستگاه به این سطح فناوری هنوز منحصر به فرد است.

صادقیان یادآور شد: این دستگاه، دستگاهی است که به لحاظ تکنولوژی خودش را ثابت کرده است و معروفترین دستگاه کاربردی در اروپا است اما ما برای اولین بار توانستیم تکنولوژی آن را به ایران منتقل کنیم و در نظر داریم در آینده نزدیک این دستگاه را به طور مستقل  تولید وطرح های  پیشرفته آن را عرضه کنیم.

وی  ادامه داد: درحال حاضر دستگاه موجود کاملا مونتاژ ایران است، ما در مرحله نخست ابتدا به صورت قطعات ریز این دستگاه را مونتاژ کرده ایم  و از این به بعد بر روی مهندسی معکوس این دستگاه  کار می کنیم که بتوانیم قطعات آن را بسازیم در حال حاضر این کار را بر روی مونوبلاک دستگاه انجام می دهیم.

وی همچنین گفت د: هنوز مهندسی معکوس این دستگاه تمام نشده است ولی مونتاژ ایران این دستگاه انجام و در حال حاضر چند دستگاه وارد بازار ایران شد ومورد استفاده بیمارستان ها و مراکز تحقیقاتی کشور شده است.

مدیرعامل این شرکت فناور در خصوص استفاده از حمایت ها و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای تولید مهندسی معکوس این محصول افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند در صورتی که ما شرکت فناور هستیم هنوز دانش بنیان نشده ایم اما به دلیل اینکه طرح ما طرح های تک بود و سطح آن نیز متفاوت است از طریق صندوق های واسط یعنی صندوق های پژوهش و فناوری غیردولتی تجهیزات پزشکی توانستیم از حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی برخوردار شویم.

بومی سازی دستگاه در کمتر از یکسال با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی 

صادقیان بیان کرد: کمک صندوق پژوهش وفناوری که واسط صندوق نوآوری وشکوفایی هستند حداقل پروسه کاری ما را 5 سال جلو انداخت، ما توانستیم از 500 میلیون تومان تسهیلات این صندوق استفاده کنیم، به لحاظ ارزش قیمتی این دستگاه، قیمت واحد معادل خارجی آن 3 میلیارد تومان است و دستگاه ما الان نیز یک و نیم میلیارد تومان قیمت دارد، مبلغ به لحاظ عددی، مبلغ زیادی نبود ولی اینکه ما وارد این ورطه شدیم و در خصوص حمایت ها اطلاع رسانی شد بیشتر از مبلغ دریافتی ارزش داشته است.

وی در خصوص مدت زمان لازم برای بومی سازی این دستگاه گفت: کمتر از یک سال زمان برای بومی سازی این دستگاه لازم است البته بر روی این پروژه 10 سال به صورت علمی کار شده است اما به دلیل اینکه به لحاظ مالی و فنی پشتوانه نداشتم زمان بسیاری را سپری کرده اما می توان گفت با توجه به آن عقبه علمی که وجود دارد در کمتر از یکسال با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی تولید مستقل آن را انجام دهیم.

 این دستگاه در ابتدای سال 99 در پاویون متشکل از 50 شرکت‌ دانش بنیان و فناور در نمایشگاه جهش تولید و دستاوردهای مقابله با کرونا Corotech2020 که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برپا شده بود؛ در معرض دید قرار گرفت


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

کاهش فرزندآوری در قشر مرفه ناشی از چرخش فرهنگی است

بسته تشویقی شرکت برق برای کشاورزانی که صرفه‌جویی کنند

کنترل 20 میلیون متر مکعب آب سیلاب در آبخیزداری بم

20 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری کرمان اعلام شد

حقوق سربازان باردیگر افزایش یافت

جزئیاتی از کشف یک آسیب‌پذیری در مرورگر گوگل کروم

سوخت‌گیری با کارت شخصی به 80 درصد رسید

سفر وزیر صمت به کرمان

یارانه کشاورزان با صدور اسناد مالکیت قطع نمی‌شود

توقیف 3 خودروی شوتی حامل 3 هزار لیتر سوخت قاچاق در کهنوج

تصادف محور کرمان _ دهبکری با 3 فوتی

مرحله دوم انتخابات در اوج سلامت، امنیت و دقت برگزار شد

آغاز 7 روز بارندگی از فردا؛ رگبار و باد شدید کشور را فرا می‌گیرد

انهدام باند سارقان در فهرج

کاهش 100 درصدی تصادفات در محور‌های مواصلاتی فهرج ـ زاهدان

باند قاچاقیان موادمخدر صنعتی در بم منهدم شد

رشد 30 درصدی معوقات بانکی در کرمان/ تشدید برخورد با بدهکاران دانه‌درشت

از قند و شکر دوری کنید

امسال به تعداد زیادی از ایثارگران واجد شرایط زمین واگذار می‌شود

جدیدترین کتاب انتشارات سورمه رفسنجان رونمایی می‌شود

حواصیل هندی برای نخستین بار در قم رصد شد

72 هزار معلم امسال جذب می‌شوند

بهره برداری از 2 مدرسه در فهرج

انهدام باند سارقان با کشف 17 فقره سرقت در بم

تعلل در ساخت بیمارستان عنبرآباد، منجر به تشکیل پرونده در عدلیه شد

استاندارد کرمان سه دستگاه تجهیزات تفریحی را در انار پلمب کرد

حماس: 7 گور جمعی، شاهدی بر وحشیگری اشغالگران علیه ملت فلسطین است

ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان/خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است

پورعباس با حکم رئیس‌جمهور سرپرست سازمان ملّی سنجش شد

پاسخ به چند سوال رایج درباره مصرف شیر

چرا روشنایی در خانه مهم است؟

چرا روشنایی در خانه مهم است؟

محمدعلی علومی درگذشت درگذشت

در مسیر سرمایه‌گذاری، حامی بخش خصوصی هستیم

قاتل خاموش جان نخبه مازندرانی و پدرش را گرفت

مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه

خشم بهاری را کنترل کنید

چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟

اهمیت خواب را جدی بگیرید

5 اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی

تصادف در جاده راین - جیرفت 6 مصدوم برجا گذاشت

نجات 6 کودک گرفتار در کوه‌های کرمان

فرمانده انتظامی کرمان: شوراهای استان در تامین دوربین های نظارتی همکاری کنند

انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان

رد رشوه از سوی مامور وظیفه شناس فراجا در ریگان

فعالیت سامانه بارشی جدید تا هفته آینده ادامه دارد

آغاز عرضه خودرو‌های وارداتی از روز یکشنبه 16 اردیبهشت

قاچاقچی با 32 کارت سوخت در بم دستگیر شد