به گزارش پایگاه خبری نسیم شرق ، به شهرستانهای بم، ریگان، فهرج و نرماشیر که سفر میکنیم در دل کویر نخلستانهای سرسبزی را میبینیم که زیبایی و طراوت خاصی به این کویر بخشیدهاند.
کشاورزان این خطه به پرورش نخل خرما عشق میورزند، برای به ثمر نشاندن یک نخل کشاورزان سختکوش سالها زحمت میکشند تا به بار بنشیند و از دسترنج خود کام دیگران را نیز شیرین کنند.
خرما مهمترین محصول کشاورزی مردم این خطه علاوه بر اینکه زینت بخش سفرهای مردم کشور عزیزمان است به دیگر کشورهای جهان نیز صادر میشود.
در یک روز بسیار گرم تابستان راهی روستای سکهور از توابع بخش نگین کویر فهرج شدیم و سراغ نخلستان آقای نارویی کشاورز پرتلاش آن روستا را از اهالی روستا گرفتیم، وقتی به آنجا رسیدیم با نخلستانی دلنواز و نخلهایی سربه فلک کشیده روبهرو شدیم.
در ادامه این سفر با این کشاورز خوشذوق و پرتلاش به گفتوگو نشستیم.
کلکسیونی زیبا از انواع ارقام خرما در فهرج
وی با عشق و علاقه زیادی که به کشاورزی داشته ارقام مختلفی از خرما را از سراسر کشور در نخلستان خود جمعآوری و کشت کرده است و کلکسیونی زیبا از انواع ارقام خرما در این نخلستان جمعآوری شده است.
امید نارویی در گفتوگو با خبرنگار ما هدف از کاشت انواع نخلهای خرما را در نخلستانش، عشق و علاقه زیاد به کشاورزی بیان کرد و اظهارداشت: از سال 72 به نیت شهدای کربلا تصمیم گرفتم 72 رقم نخل خرما از سراسر کشور جمعآوری کنم.
وی گفت: باتوجه به اینکه در گذشته تنها 5 رقم خرما مضافتی، حلیلهای، ربی، سنگشکن و کروت در این منطقه وجود داشت و مردم یقین نداشتند که ارقام دیگری از خرما نیز میتواند در این منطقه ثمر دهد، من توانستم با جمعآوری 72 نخل خرما که اکنون نزدیک به 40 رقم از آنها ثمر دادند به کشاورزان این منطقه ثابت کنم که شهرستان فهرج دارای آب و هوای بسیار مناسب برای پرورش انواع ارقام خرما است و میتواند انواع مختلفی از نخلها را در خود پرورش دهد.

نارویی با بیان اینکه همه با هم باید برای پیشرفت و رونق اقتصادی کشور تلاش از مهار عارضه خشکیدگی درنخلستانش خبر داد و اظهار داشت: محصول خرمای من ارگانیک است و از کود شیمیایی بههیچ عنوان در نخلستانم استفاده نمیکنم.
این کشاورز عنوان کرد: به دیگر کشاورزان نیز توصیه میکنم که از کود شیمیایی بههیچ عنوان استفاده نکنند، خیلی از بیماریهایی که به سراغ ما انسانها آمده ناشی از همین کودهای شیمیایی است.

هر ساله چهار تا پنج اصل دیگر مثمر میشوند
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان فهرج نیز با تایید جمعآوری 72 رقم خرما در نخلستان این کشاورز عنوان کرد: این کشاورز فعال حدودا 72 رقم انواع خرما در سطح چهار هکتار کشت کرده که 90 درصد آنها مضافتی است و 10 درصد آن از انواع دیگر نخلهای خرما هستند و از این تعداد 40 رقم مثمر است و هر ساله چهار تا پنج اصل دیگر مثمر میشوند، همچنین بیشترین برداشت خرما از رقم مضافتی بوده و قابل فروش در بازار است.
نسرین افشارمنش بیان کرد: بعد از رقم مضافتی ارقامی نظیر پیارم، کروت، شاهانی بیشترین تعداد کشت را دارند و ارقام نخلهای خرما از جنوب کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، فارس و خراسان جنوبی جمعآوری کرده است.

مسئول باغبانی جهاد کشاورزی فهرج افزود: این کشاورز خوش ذوق غیر از خرما درختانی دیگری مانند مرکبات، انگور، پاپایا، تمرهندی، توت، عناب، سیب درختی، نارگیل، زیتون، قهوه، زرشک، بامیه درختی، زردآلو، سنجد، انجیر و انواع گلها در نخلستان خود کشت کرده است.