آخرین مطالب

تحقق نرخ 99 درصدی رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌های تجدیدنظر کرمان اجتماعی

تحقق نرخ 99 درصدی رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌های تجدیدنظر کرمان

  بزرگنمایی:
رئیس دادگاه‌های تجدیدنظر کرمان گفت: متوسط نرخ رسیدگی به پرونده‌ها دریک سال اخیر در شعب دادگاه تجدید نظر استان ۹۹ درصد است.

مسعود امیرمیجانی با تاکید بر لزوم افزایش شعب دادگاه‌های تجدیدنظر در استان کرمان، گفت: از ابتدای خرداد 1402 تا پایان اردیبهشت ماه سال 1403 تعداد 42 هزار و 19 فقره پرونده وارد مجتمع قضایی دادگاه‌های تجدیدنظر استان کرمان شده و علاوه بر آن تعداد سه هزار و 210 فقره پرونده دیگر هم از قبل در جریان رسیدگی قرار داشته‌اند و در مجموع طی دوره یک ساله مذکور 41 هزار و 927 پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته است.

وی افزود: حدود 17 درصد آرای دادگاه‌های بدوی که مورد تجدیدنظرخواهی قرار گرفته اند، در دادگاه تجدید نظر نقض و رای دیگری صادر شده و مابقی آرا، مورد تأیید و یا مورد اصلاح واقع شده اند.

 این قاضی با تجربه کرمانی ضمن تاکید بر این مطلب که ارجاع پرونده‌ها به شعب بیست گانه دادگاه تجدید نظر حتی المقدور بر اساس تخصص قضات انجام می شود، بیان کرد: به عنوان نمونه پرونده‌های مرتبط با صلاحیت دادگاه انقلاب در یک شعبه، پرونده‌های مربوط به دعاوی خانواده در چهار شعبه، پرونده‌های با موضوعات کیفری در پنج شعبه و پروند‌های با موضوعات حقوقی در ده شعبه مورد رسیدگی قرار گرفته و در درون هر یک موضوعات کیفری و حقوقی نیز سعی می‌شود که ارجاع تخصصی رعایت شود.

امیر میجانی ضمن اشاره به این مطلب که در جریان رسیدگی به پرونده‌های قضایی اعم از امور مرتبط به دعاوی کیفری، حقوقی و خانواده طی دو مرحله رسیدگی می شود، گفت: رسیدگی مرحله نخست توسط دادگاه‌های بدوی اعم از حقوقی، کیفری، خانواده و انقلاب درشعب آن دادگاه‌ها در سراسر استان انجام  که هر شعبه دادگاه با تصدی یک قاضی اداره می‌شود و رسیدگی مرحله بعدی، رسیدگی مرحله تجدیدنظرخواهی است که این رسیدگی توسط دادگاه تجدیدنظر مستقر در مرکز استان و با تعدد قاضی انجام می شود.

 وی بیان کرد: پس از آنکه دادگاه نخستین مبادرت به صدور رأی نمود؛ چنانچه آن رأی قابل تجدیدنظر باشد و مورد اعتراض احد از طرفین پرونده و یا هر دو طرف قرار گیرد، رسیدگی مجدد در دادگاه تجدید نظر انجام می شود و رأی دادگاه تجدیدنظر در بیشتر موضوعات قطعی بوده و فقط در موارد خاصی قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور در تهران می‌باشد.

 معاون قضائی رئیس کل دادگستری و رئیس دادگاه‌های تجدیدنظر استان کرمان گفت: در حال حاضر برای استان کرمان تشکیل 26 شعبه دادگاه تجدیدنظر مصوب شده ولی به لحاظ کمبود نیروی انسانی و کمبود فضای مناسب اداری علیرغم کثرت و انبوه پرونده‌های واصله به دادگاه تجدید نظر، فقط 20 شعبه فعال و مشغول به کار هستند که هر شعبه رسیدگی باید توسط هیات دادگاه متشکل از رئیس شعبه و دو قاضی دیگر به عنوان مستشار، انجام شود ، اما مقررات قانونی رسیدگی به پرونده‌ها را توسط هیات دو نفره قاضی را هم اجازه می‌دهد که عمده آن شعب فعلا فقط با دو قاضی در هر شعبه اداره می‌شوند.

 امیرمیجانی تصریح کرد: رییس کل دادگستری استان کرمان عهده دار ریاست شعبه اول دادگاه تجدید نظر نیز می‌باشد و سرپرستی و مدیریت شعب دادگاه تجدید نظر برعهده یکی از معاونین قضایی رئیس کل می‌باشد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند

تبانی برای قاچاق 50 هزار لیتر نفت سفید در جیرفت ناکام ماند

مدیر جدید مخابرات کرمان: توسعه اینترنت 5G را در برنامه داریم

شتاب زدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز، عوامل تصادفات نوروز

پزشکیان: در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر و والاتر از آنچه هست، رقم خواهیم زد

رهبر انقلاب: شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است

چگونه سفری ارزان و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

معاون استاندار کرمان: مشکل سوخت تراکتورها با اصلاح سند قابل حل است

ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان در پهناورترین استان ایران آغاز به کار کرد

برخورد پلیس با خودروهای متخلف و شوتی‌ در کرمان شدت گرفته است

ویژگی‌های نهال استاندارد

عیدانه‌ای برای دوستداران مستند؛ 235 مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه شد

قالیباف:مجلس برای معیشت مردم گام های اساسی برداشت/ ریشه اصلی مشکلات اقتصادی سوء مدیریت است

تعیین سرنوشت سوابق تحصیلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل 1403 به قبل در دست بررسی

تاکید امام جمعه کرمان بر نظارت بر بازار

آمریکایی‌ها در عمل تحریم و در سخن درخواست مذاکره می‌کنند

قالیباف: توزیع کالابرگ هر ماه انجام خواهد شد

دو سوم جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند

ساعت کاری دفاتر پستی کرمان افزایش یافت

رئیس‌جمهور:مدیریت،برقراری تعادل بین منابع و مصارف است/آینده را خودمان باید ترسیم کنیم

بیشترین باران کرمان در بافت ثبت شد

تحقق کرمان برفراز مستلزم پیگیری‌ فرمانداران است/نحوه فعالیت مرکز خدمات سرمایه‌گذاری

اغلب افراد بازداشت شده شرکت زغال‌سنگ کرمان پیمانکار بودند

لباس‌های سفری جمع‌وجور برای مسافرت؛ انتخاب‌هایی بر اساس نیاز

هشدار دادستان کرمان به اخلال‍گران نظم در چهارشنبه سوری

دامپزشکی کرمان کشف انبار گوشت نامتعارف را تکذیب کرد

چاه‌هایی که شبانه حفر می‌شوند

اختلال در اینترنت به علت قطعی مسیر فیبر در خارج از کشور

اقدامات کور تروریستی پلیس را متوقف نخواهد کرد

وزیر آموزش و پرورش: فرایند حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی در دست بررسی است

پلیس کرمان 13 کامیون حامل 300 تن سیب را در مسیر خروج از کشور توقیف کرد

پرسپولیس برنده بازی بزرگ نیم فصل شد؛ شوک به استقلال نتیجه عکس داد

طرح کالا برگ الکترونیکی در راه استان

پلمب 13 واحد صنفی متخلف در شهرستان بم به‌دلیل گران‌فروشی

رشد 60 درصدی تقاضا برای صدور سند در استان کرمان

علت فرود سخت پرواز بندرعباس رشت اعلام شد

مدارس و ادارات کدام استان‌ها ششم اسفند تعطیل و یا غیرحضوری است؟

تصمیم جدید برای کنکوری‌ها

دپوی 50 هزار خودرو در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم

ادارات و مدارس کرمان فردا تعطیل هستند

آغاز رزمایش 50 هزار نفری پیامبر اعظم (ص) از جوار مزار حاج‌قاسم

اولین ماراتن دوچرخه سواری راه ادویه در شهداد

پیام تسلیت رهبر درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی

پزشکیان: مذاکره می‌کنیم، ولی زیر بار زور نمی‌رویم