بزرگنمایی:
نتایج یک مطالعه هشدار داده است که تغییرات آب و هوایی باعث گسترش و شیوع ملخها در سراسر جهان خواهد شد.
ک مطالعه جدید درباره احتمال ظهور دستههای بزرگ ملخ به دلیل تغییرات اقلیمی هشدار داده است؛ به گونهای که کارشناسان دانشگاه ملی سنگاپور میگویند که باد و باران شدید میتواند منجر به شیوع بزرگتر و بدتر ملخهای بیابانی شود و تغییرات آب و هوایی ناشی از رفتارهای انسان به طور بالقوه باعث تشدید الگوهای آب و هوایی و افزایش خطر گسترش بیماری شود.
طبق این مطالعه، آنچه که نگران کننده است این که محققان هشدار میدهند این دستههای بزرگ ملخ میتوانند اثرات مخربی بر زنجیره غذایی جهانی داشته باشند.
شیاو هانگ هی، محقق این مطالعه گفت: عدم رسیدگی به این خطرات میتواند فشار بر سیستمهای تولید غذا را افزایش دهد و ناامنی غذایی جهانی را تشدید کند.
ملخ بیابانی حشرهای مهاجر است که به صورت دستههای میلیونی در مسافتهای طولانی سفر میکند و محصولات کشاورزی را از بین میبرد و باعث قحطی و ناامنی غذایی میشود.
ازدحام یک کیلومتر مربعی این گروههای ملخ شامل 80 میلیون ملخ است و میتواند محصولات غذایی کافی برای تغذیه 35000 نفر را در یک روز مصرف کند.
این مطالعه که در ژورنال Science Advances منتشر شد، توضیح داده است که پیشگیری و کنترل این دستههای مخل در آب و هوای گرم دشوار است.
برای ارزیابی خطرات شیوع ملخ در آفریقا و خاورمیانه و ارتباط آن با تغییرات آب و هوایی، دانشمندان با استفاده از ابزار داده مرکز ملخ فائو، شیوع ملخ صحرا را از سال 1985 تا 2020 تجزیه و تحلیل کردند.
آنها یک چارچوب مبتنی بر داده را برای بررسی الگوهای حشرات ایجاد و از آن استفاده کردند تا ببینند چه چیزی ممکن است باعث شیوع بیماری در فواصل طولانی شود.
آنها دریافتند که 10 کشور از جمله کنیا، مراکش، نیجر، یمن و پاکستان بیشترین مورد از شیوع ملخ را در میان 48 کشور آسیب دیده تجربه کرده اند.
بدترین شیوع ملخ بیابانی در 25 سال گذشته در شرق آفریقا در سالهای 2019 و 2020 رخ داد، زمانی که حشرات به صدها هزار هکتار از زمینهای کشاورزی حمله کردند و به محصولات، درختان و سایر گیاهان آسیب رساندند و امنیت غذایی و معیشت را تحت تأثیر قرار دادند.
محققان همچنین ارتباطی قوی بین اندازه شیوع ملخهای صحرا و شرایط آب و هوایی و زمین مانند دمای هوا، بارش، رطوبت خاک و باد پیدا کردند.