به گزارش نسیم شرق ،محمد باقر نوبخت در حاشیه مراسم رونمایی از برنامه تولید و اشتغال و اصلاح ساختار بودجه، در جمع خبرنگاران درباره یارانههای پنهان گفت: چطور دنبال اصلاح ساختار باشیم، اما به یارانه پنهان نپردازیم و نسبت به آن بیتفاوت باشیم؟ برنامه اصلاح یارانه پنهان به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تقدیم خواهد شد، اما اینکه ظرفیت اجرای آن چقدر وجود داشته باشد مهم است. معمولا همه استقبال میکنند، اما موقعی که پای خودشان درگیر میشود، اتفاقات دیگری میافتد.
نوبخت درباره یارانه پنهان 934 هزار میلیارد تومانی افزود: یکی از برنامههای اصلاح ساختار، تعیین تکلیف یارانههای پنهان است که محاسبات این 934 هزار میلیارد تومان به ریز برآورد شده است و اکنون پرداخت میشود. همچنین 45 تا 50 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داریم که متفاوت از فرار مالیاتی است.
وی درباره توافق اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی به گوشت تنظیم بازار افزود: در حال حاضر 25 کالا ارز 4 هزار و 200 تومانی دریافت میکند و تأکید رئیس جمهور در حمایت از اقلام و مایحتاج مورد نیاز مردم است.
نوبخت گفت: سال گذشته 13 هزار و 500 میلیارد تومان یارانه پرداخت شد، اما باید ببینیم به هدف رسیدهایم؟ و آنچه برای مردم بود به دست مردم رسیده یا خیر.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: باید قبول کنیم که شیوه کنونی مناسب نیست، هر چند باید نظارت از اول تا اخر صورت گیرد، البته موضوع خروج دام و گوشت از کشور را نیز داریم.
وی گفت: در ستاد اقتصادی بحث شد که شیوه اصلاح شود و این هفته به جمعبندی میرسد، قطعا تفاوت 50 تا 60 هزار میلیارد تومانی ناشی از ارز 4 هزار و 200 تومانی و ارز نیمایی به مردم خواهد رسید و ریالی از آن را در بودجه صرف نخواهیم کرد، اما اینکه به وارد کننده بدهیم یا در سازوکاری مانند کالابرگ الکترونیکی و یا صور دیگر باشد هنوز به جمعبندی نرسیدهایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره تخصیص اعتبار به کالاهای اساسی نیز افزود: امسال 14 هزار میلیارد تومان برای تامین کالاهای اساسی تخصیص مییابد.
هرگونه برداشت از صندوق توسعه ملی با سازوکار قانونی است
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در جلسه روز 13 فروردین 98 با مقام معظم رهبری، بحث استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای جبران خسارات سیل، مطرح و در این راستا مقدماتی تمهیده شده است.
نوبخت در پاسخ به این سوال که میزان خسارات وارده ناشی از سیل اخیر چه مقدار بوده است، افزود: از همه دستگاههای ذی ربط، گزارشی با موضوع برآورد هزینهها دریافت شده که البته یک گزارش مقدماتی است؛ از سوی دیگر بخشی از خسارات هم در حال وقوع است؛ اما به هر حال حجم خسارات به جد بالا است، بنابراین باید تمشیت کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در رابطه با اینکه آیا نامهای از سوی رئیس جمهور به مقام معظم رهبری جهت برداشت از منابع صندوق توسعه ملی برای جبران خسارات سیل ارسال شده است؟ گفت: دولت اگر اقدامی کند خودش توضیح میدهد؛ اما در جلسه روز 13 فروردین ماه با مقام معظم رهبری، بحث همین بود که اگر جمع بندی این باشد که از منابع صندوق استفاده کنیم، استفاده خواهیم کرد که در این راستا تمهید مقدماتی انجام شده است.
وی افزود: ساز و کار قانونی را برای استفاده از منابع مختلف بودجهای، بانکی و صندوق توسعه ملی فراهم میکنیم و منابع مطلوب را تأمین خواهیم کرد.
نوبخت گفت: هر گونه برداشت منابع از صندوق توسعه ملی برای سیل اخیر به طور حتم با سازوکار قانونی انجام خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در رابطه با اینکه آیا برداشت از صندوق توسعه ملی برای جبران خسارت ناشی از سیل میتواند تورمزا باشد اینگونه توضیح داد: خیر تورمزا نیست، چرا که منابعی را که برداشت میکنیم در بازار ارز خواهیم فروخت و دوباره از بازار جمع میشود که در این شرایط خلق پول جدیدی انجام نشده که بخواهد تورمزا باشد، در عین حال که با توجه به اینکه عرضه ارز در بازار صورت میگیرد و حجم آن هم کم نیست میتواند برای کنترل بازار ارز حتی مؤثر باشد.