بزرگنمایی:
استاندار کرمان با بیان اینکه ساخت تصفیهخانه در راستای افزایش کیفیت آب شهرستان شهربابک انجام شده است گفت: اولویت نخست این استان تامین آب آشامیدنی مردم است.
محمدمهدی فداکار روز چهارشنبه در نشست شورای اداری شهرستان شهربابک افزود: ابتدا تامین آب آشامیدنی مردم باید تضمین شود، ضمن آنکه دیگر پروژهها همچون طرح انتقال آب خلیج فارس نیز پیش می رود.
وی اظهار داشت: یک قانون وجود دارد که وزارت نیرو شرکت هایی که از آب زیرزمینی استفاده می کنند را به سمت استفاده از آب غیرمتعارف هدایت می کند و وزارت نیرو به شرکت ها مهلتی داده که فرایند انتقال آب خود را انجام دهند اما این فرایند زمان می برد.
نماینده عالی دولت در استان کرمان تاکید کرد: آب متعلق به مردم است و برای مردم باید استفاده و در این زمینه باید آب شرب مردم تامین شود.
وی با اشاره به مشکل جدی آب در کرمان و میانگین کل بارندگی در استان عنوان کرد: انتقال آب زمانی رویا بود اما شرکت ها آن را اجرایی کردند و اکنون در کشور خط دوم و سوم این پروژه نیز آغاز شده اما ریشه این تصمیم شجاعانه در استان کرمان بوده است.
مردمی سازی پروژه های عمرانی
فداکار در ادامه با بیان اینکه مشکلات دامداران با حضور مدیران مس پیگیری می شود گفت: طرح جاده سازی در شهربابک الگوی موفقی است که کمک شرکت ها، معادن و مردم روستا با یک سوم هزینه اجرایی شده و در این زمینه طرح ها متکی بر اعتبارات دولتی نیست.
وی یادآور شد: فعالیت مردمی در جاده سازی کار بسیار بزرگی است که باید در پروژه های استان کرمان دیده شود.
استاندار کرمان با بیان اینکه طرح نهضت ملی مسکن در استان کرمان با استان های کوچک متفاوت است گفت: بیش از 10 هزار هکتار زمین برای الحاق به محدوده شهرهای استان کرمان کاندید شد که چهار هزار هکتار از این میزان مورد تایید قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این طرح زمین به صورت خود مالکی واگذار می شود که این موضوع کار را تسهیل می کند و شهربابک پیشتاز این حوزه است و کار با جدیت پیش می رود.
فداکار افزود: از محل منابع بانکی حتما باید به پروژه های شهرستان شهربابک کمک شود و بانک های استان کرمان در این حوزه کمک می کنند و نسبت منابع مصارف برخی بانک ها حتی بالای 100 درصد است که بانکها در این زمینه خطرپذیری بزرگی می کنند.
وی با بیان اینکه چالش های حوزه میراث فرهنگی باید تعیین تکلیف شود تصریح کرد: جاده هرات موازی با جاده یزد و بسیار مهم است و آسفالت آن با همکاری مردم نخستین تجربه کشور است لذا باید کمک کنیم که سریعتر تکمیل شود.
استاندار کرمان بیان کرد: صنایع به اجرای راههای روستایی شهربابک کمک کنند و مشکل برق شهربابک رفع شود، ضمن آنکه مشکل زمین بیمارستان این شهرستان رفع شده، دولت پول اولیه ای برای این طرح گذاشته که اکنون پیشرفت خوبی دارد.
وی افزود: کشتارگاه صنعتی مرغ شهربابک نیازمند دریافت تسهیلات بانکی است که به بخشی از آن کمک می کنیم.
وی ادامه داد: استان کرمان در حوزه تامین گوشت مرغ دچار چالش است و حتی 30 درصد از نیاز خود را از سایر استان ها تامین می کنیم، مثلا در جنوب کرمان تولید مرغ جا نیفتاده اما شهربابک می تواند تولید خوبی در این حوزه داشته باشد.
فداکار ابراز داشت: شرکت مس سه ورزشگاه در استان می سازد که ورزشگاه رفسنجان افتتاح شده، ورزشگاه شهربابک پیشرفت فیزیکی خوبی دارد و پروژه کرمان نیز تا پایان سال جاری تکمیل می شود.
وی گفت: سنگ های قیمتی و فیروزه شهربابک از نظر کمی و کیفی از برخی شهرستان های معروف ظرفیت بالاتری دارد و امیدواریم کار در این حوزه به نتیجه برسد.
استاندار کرمان بیان کرد: نباید فیروزه در گونی جابجا شود زیرا این کالا بسیار با ارزش بوده و در دنیا گرمی چندصد دلار به فروش می رود.
وی ادامه داد: فیروزه ظرفیت مهمی است که شاید در این حوزه مدتی کوتاهی شده، این صنعت به شدت اشتغال و درآمدزا است اما صنعتگران فیروزه باید آموزش ببینند که کار آموزش در استان کرمان آغاز شده است.
فداکار اضافه کرد: شرکت مس در جریان سیل کمک زیادی کرد و قنواتی که آسیب زیادی دیدند با اعتبار شرکت مس کمک خوبی به این حوزه شده است.
مقابله با آسیبها در دوره گذار شهربابک
وی با تاکید بر حضور میدانی در شهرستان ها و اینکه این مهم با هیچ چیز قابل قیاس نیست گفت: فاصله های بین شمال تا جنوب استان کرمان بسیار زیاد است، محرومیت ها در برخی از مناطق استان ویژه و تاریخی است و برخی مناطق جنوبی و شرقی استان محرومیت هایی داریم که اولویتدار است.
استاندار کرمان تاکید کرد: شهرستان شهربابک در دوره گذار قرار گرفته که از کشاورزی و دامداری با سرعت به سمت صنعتی شدن می رود.
وی افزود: شهربابک شهر صنعتی شده زیرا نوع کار، صنعت، اشتغال، ویژگی های فرهنگی، اقتصادی و درآمدهای این شهرستان تغییر یافته است.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: اما در دوره گذار باید دقت شود که به آسیب های آن دچار نشویم زیرا تحولات فرهنگی و اجتماعی خواهد داشت، در این زمینه 20 سال بعد ممکن است با آسیبهایی روبرو شویم که مقابله با آن در آینده دشوار باشد لذا توجه به تحولات ضروری و مهم است.
وی افزود: شهربابک همواره در حوزه فرهنگی، سیاسی و علمی استان کرمان اثرگذار بوده و سرداران شهید بزرگی در این منطقه داریم.
فرماندار شهربابک نیز در این نشست گفت: شاه کلید حل مشکلات شهربابک تامین مسکن و اشتغال است.
علی جلالی ادامه داد: 700 هکتار مسکن در شهربابک تعریف شده که کمک خوبی به رفع مشکلات مردم این منطقه می کند.
وی با اشاره به نیاز به ماشین آلات راهسازی و 25 کیلومتر راه گفت: پروژه پست برق تامین اعتبار شده اما نیاز به ساخت جهادی دارد.
امام جمعه شهربابک نیز گفت: آرسنیک بالا در آب شهربابک و کم آبی از مشکلات این شهرستان است، در اوج برداشت پسته 20 روز در منطقه رباط آب نداشتیم در حالی که آب منطقه سرچشمه یک روز هم قطع نمی شود.
حجت الاسلام علی اصغر انصاری تصریح کرد: 52 سال آب شهربابک به مس سرچشمه می رود اما این معدن برای اشتغال خود از مردم این شهرستان استفاده نمی کند و امیدوارم که از محل پرداخت حق آبه شرکت مس در رفع تنش های آبی شهربابک مورد استفاده قرار گیرد.
رضا حسینی نماینده مردم شهربابک نیز در این آیین برخی از مشکلات شهرستان را به ویژه در حوزه آب، اشتغال، تولیدات دامی، فیزوزه، معادن و دیگر موارد برشمرد.
همچنین در این آیین به خانواده های سه فرزند و چهار فرزند شهربابک زمین اهدا شد.
استاندار کرمان و هیات همراه همچنین از ورزشگاه درحال ساخت مس شهربابک بازدید کردند.