آخرین مطالب

باغ شهر جهانی بم در سکوت مسئولان رو به نابودی است اخبار شرق استان کرمان

باغ شهر جهانی بم در سکوت مسئولان رو به نابودی است

  بزرگنمایی:
باغ شهر بم ثبت جهانی است اما قطع خاموش درختان نخل در این باغ شهر جهانی زنگ خطر را برای خروج آن از این میراث گران بهاء به صدا در آورده است.

به گزارش نسیم شرق به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، ارگ بم‌ تیر ماه 1383 ثبت میراث جهانی شد و شهر و تمام‌منظر فرهنگی آن ثبت میراث جهانی شده است.

ضرورت حفظ باغ شهر زیبای بم مطالبه جدی مردم و جوانان آن است و باید مدیران شهری پاسخ مناسبی همراه با نظارت بیشتر برای حفظ این باغ شهر ایرانی داشته باشند.

متاسفانه برخی سود جویان بخش زیادی از این باغ شهر زیبا را از بین برده اند که می طلبد برای حفظ باغ شهر بم ابعاد مختلف حفظ و نگهداری آن بیشتر مورد توجه قرار گیرد طرح تفصیلی این شهر سال ها است که بر زمین مانده و همین امر باعث ازبین رفتن این باغ شهر شده است.

18 سال از زلزله دلخراش سال 82 بم می گذرد هنوز طرح تفصیلی این شهر آماده نشده است انگار فرصت طلبان و سود جویان نبود نظارت جدی مسئولان را مهیا دیده اند و شاهد از بین رفتن باغ شهر زیبای بم به بهانه های مختلف هستیم .

کمتر روزی در بم هست که شاهد تخریب باغ های نخل ،خشکاندن نخل‌ها و تغییر کاربری نباشیم همه شاهد نابودی نخل‌های سر سبز و سر به فلک کشیده این شهر هستند و با بی تفاوتی از آن می گذرند.

باغ شهر جهانی بم

نخل‌های شهر بم حال خوشی ندارند

وجود باغ و نخل‌های سر سبز در دل کویر خشک به عنوان یک عامل زیست محیطی موثر است و همه باید برای حفظ این باغ شهر بکوشیم و نگذاریم این باغ شهر زیبا به ساختمان و باغ خشک تبدیل شود.

نخل‌های بم‌نماد تاریخ و هویت این شهر هستند این نخل‌ها با ارگ‌تاریخی و کهن بم قرن‌ها از نیاکان ما به ما رسیده اند هم اکنون در حال خشک شدن و نابودی است درختانی که روح و روان هر رهگذری را می نوازد و آن را به عمق تاریخ می برند.

متاسفانه نگاه منفعت طلبانه عده‌ای سود جو باغ‌ها و نخلستان‌های سر به فلک کشیده بم را نابود کرده است آمار‌ها  نشان می دهد بعد از زلزله بم بیش از 500 هکتار از باغات و نخلستان‌های شهر بم از بین رفته است.

باغ شهر جهانی بم

منفعت طلبان نخل ها را قطع کردند

چند روز پیش قطع 18  نخل در خیابان چمران بم باعث ناراحتی مردم وپیگیری از مسئولان شهر شد.

ریاضی شهردار بم گفت: شهر بم یک باغ شهر است متولی و نگهداری باغ ها مالکان‌ نخلستان ها هستند در خیابان‌چمران بم‌ متاسفانه تعدادی نخل قطع شده بود به حوزه شهرداری و اجرائیات شهرداری اعلام شد بر اساس بررسی اولیه با هماهنگی مقام‌قضایی از این امر جلوگیری شد و در حال بررسی  مدارک  و مستندات از سوی مالک هستیم که البته گزارش شهرداری به مقام‌قضایی اعلام‌شده است.

شهردار بم‌گفت: مالک مدارکی به ما داده است که این‌ملک در سال 83بر اساس طرح تفصیلی آن سال بررسی شده به صورت کاربری تجاری مسکونی دارد باید صحت این‌موضوع مورد بررسی قرارگیرد.

باغ شهر جهانی بم

او افزود: بر اساس قوانین حفظ گسترش فضای سبز چنانچه مالکان نسبت به قطع درختان نخل اقدام کنند به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

شهردار بم در خصوص خیابان تختی که باغ بوده و به واحد‌های مسکونی طی چند سال تبدیل شده گفت: ما دسترسی به مالک نداریم از ساخت ساز در این خیابان جلوگیری می‌شود مالکین برای نگهداری نخلستان‌ها کمک کنند.

این حرف درحالی زده می شود که شهرداری باید جلوی ساخت و ساز غیرمجاز را بگیرد مگر می شود ساخت و ساز بدون مجوز وسط شهر انجام شود و شهرداری نظاره گر باشد.

باغ شهر جهانی بم

معقول مدیر جهاد کشاورزی بم‌گفت: بنا به در خواست متقاضی نظر کارشناس مربوطه  به فضای سبز شهرداری‌ها مکاتبه شده بعد از این نامه باید روند صحیح و مراحل قانونی طی شود که انجام‌نشده است باید در کمیسیون ماده 7 شهرداری مطرح و مجوزلازم را  طبق ضوابط شهرداری انجام دهند نامه جهاد فقط نظر کارشناسی بوده است و هیچ‌گونه حقی برای متقاضی ایجاد نکرده است و هیچ الزامی برای دستگاه متولی یعنی شهرداری به وجود نیاورده است و مسیر قانونی و صحیح خود را طی نکرده است و مالک اقدام به قطع درحختان بدون‌مجوز کرده است.

او ادامه داد: در حوزه حریم شهر و داخل شهر قطع درختان و هر گونه عملیات ساخت ساز بر عهده شهرداری است نه جهاد کشاورزی و باید در کمیسون ماده 7 اقدام‌می کردند.

باغ شهر جهانی بم

بم در خطر حذف از ثبت میراث جهانی

قاسمی مدیر پایگاه جهانی بم گفت: بم و منظر فرهنگی آن در سال 1383 به ثبت میراث سازمان‌جهانی یونسکو رسیده است به عنوان اثر ثبت جهانی در کشور ایران علاوه بر ارگ تاریخی بم منظر فرهنگی و نخلستان‌ها و قنوات ثبت‌میراث جهانی شده اند.

او ادامه داد: مساحت 3هزار 200 هکتار شهر بم و بروات ثبت میراث جهانی شده است و باید به درستی از باغ شهر بم حفاظت کرد و شهر بم تنها باغ شهر ایران است که تمام آن ثبت میراث جهانی شده است و اگر این باغ شهر حفظ نشود و نخلستان‌های آن از بین برود نگرانی حذف از لیست جهانی یونسکو وجود دارد  و همه باید تلاش کنند با کمک‌نهاد‌ها مسئول از جمله شهرداری، جهاد کشاورزی ،پایگاه میراث جهانی فرمانداری و دستگاه قضا برای حفاظت باغ شهر زیبای بم تلاش کنند.

قاسمی افزود: ارزش نخلستان‌های بم با ارگ‌ تاریخی و کهن بم‌ یکی است تمدن چند هزار ساله ای دارد و همه باید برای حفظ باغ شهر بم تلاش کنند تا هویت این شهر حفظ شود.

مدیر پایگاه جهانی بم‌گفت:  چنانچه این باغ شهر جهانی و تمامی نخلستان‌ها حفظ نشود احتمال بسیار زیاد باغ شهر بم از لیست آثار جهانی خارج شود و دیگر باغ شهر جهانی بم را نداشته باشیم .

باغ شهر جهانی بم

 بهانه های عجیب برای قطع درختان بم

محمد برزنگ فرماندار بم گفت:  اتفاقی که رخ داده و تعداد 18 نخل در بم قطع شده است  مالک برای قطع درختان ادعا می کند ارتفاع بلند درختان  باعث سقوط آن‌ها و ایجاد مشکل برای همسایه‌ها می شد! 

او ادامه داد: ما به هیچ عنوان به هیچ کس اجازه نخواهیم داد باغ شهر زیبای بم را نابود کند به شدت پیگیری می کنیم و مجوز جهاد کشاورزی بهانه شده بر قطع درختان در این خیابان ، خاطیان به دادستانی بم‌معرفی شدند و با دستور بازداشت با قید ضمانت آزاد شده اند و پرونده در دست بررسی است و باید در ثبت اسناد تعهد می دادند جایگزین این درختان را درخت جدید کشت می کنند.

فرماندار بم گفت: با کسانی که به بهانه‌های مختلف باغ های بم را از بین می برند  به شدت برخورد می‌کنیم متاسفانه باغ شهر بم 1700 هکتار بود که بیش از 500 هکتار آن متاسفانه نابود شده است .

باغ شهر جهانی بم

زلزله لطمه خود را به بم زد اما نخل ها استوار ماندند سازمان های جهانی آمدند و ارگ بم و باغ شهر بم ثبت جهانی شد اما حالا افراد سودجو و ناآگاه بدتر از زلزله به جان شهر افتاده اند حالا که بم دوباره از نو ساخته شده است و داغ مردم هنوز بر سینه هایشان است و آرامستان این شهر مملو از زنان ،مردان و جوانان و بچه های عزیز بمی است و تنها چهره باقی مانده از آن فاجعه همین نخل های استوار هستند عده ای کمر به نابودی آن بسته اند یعنی کسی معنی جهانی بودن را نمی فهمد یا شاید سکوت بهترین گزینه برای پر کردن جیب های عده ای است .

برای جلوگیری از این فاجعه چه کاری باید انجام شود؟ پس آرمان های ما ، اخلاقیات و آیندگان چه می شوند ؟


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند

تبانی برای قاچاق 50 هزار لیتر نفت سفید در جیرفت ناکام ماند

مدیر جدید مخابرات کرمان: توسعه اینترنت 5G را در برنامه داریم

شتاب زدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز، عوامل تصادفات نوروز

پزشکیان: در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر و والاتر از آنچه هست، رقم خواهیم زد

رهبر انقلاب: شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است

چگونه سفری ارزان و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

معاون استاندار کرمان: مشکل سوخت تراکتورها با اصلاح سند قابل حل است

ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان در پهناورترین استان ایران آغاز به کار کرد

برخورد پلیس با خودروهای متخلف و شوتی‌ در کرمان شدت گرفته است

ویژگی‌های نهال استاندارد

عیدانه‌ای برای دوستداران مستند؛ 235 مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه شد

قالیباف:مجلس برای معیشت مردم گام های اساسی برداشت/ ریشه اصلی مشکلات اقتصادی سوء مدیریت است

تعیین سرنوشت سوابق تحصیلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل 1403 به قبل در دست بررسی

تاکید امام جمعه کرمان بر نظارت بر بازار

آمریکایی‌ها در عمل تحریم و در سخن درخواست مذاکره می‌کنند

قالیباف: توزیع کالابرگ هر ماه انجام خواهد شد

دو سوم جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند

ساعت کاری دفاتر پستی کرمان افزایش یافت

رئیس‌جمهور:مدیریت،برقراری تعادل بین منابع و مصارف است/آینده را خودمان باید ترسیم کنیم

بیشترین باران کرمان در بافت ثبت شد

تحقق کرمان برفراز مستلزم پیگیری‌ فرمانداران است/نحوه فعالیت مرکز خدمات سرمایه‌گذاری

اغلب افراد بازداشت شده شرکت زغال‌سنگ کرمان پیمانکار بودند

لباس‌های سفری جمع‌وجور برای مسافرت؛ انتخاب‌هایی بر اساس نیاز

هشدار دادستان کرمان به اخلال‍گران نظم در چهارشنبه سوری

دامپزشکی کرمان کشف انبار گوشت نامتعارف را تکذیب کرد

چاه‌هایی که شبانه حفر می‌شوند

اختلال در اینترنت به علت قطعی مسیر فیبر در خارج از کشور

اقدامات کور تروریستی پلیس را متوقف نخواهد کرد

وزیر آموزش و پرورش: فرایند حادثه اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی در دست بررسی است

پلیس کرمان 13 کامیون حامل 300 تن سیب را در مسیر خروج از کشور توقیف کرد

پرسپولیس برنده بازی بزرگ نیم فصل شد؛ شوک به استقلال نتیجه عکس داد

طرح کالا برگ الکترونیکی در راه استان

پلمب 13 واحد صنفی متخلف در شهرستان بم به‌دلیل گران‌فروشی

رشد 60 درصدی تقاضا برای صدور سند در استان کرمان

علت فرود سخت پرواز بندرعباس رشت اعلام شد

مدارس و ادارات کدام استان‌ها ششم اسفند تعطیل و یا غیرحضوری است؟

تصمیم جدید برای کنکوری‌ها

دپوی 50 هزار خودرو در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم

ادارات و مدارس کرمان فردا تعطیل هستند

آغاز رزمایش 50 هزار نفری پیامبر اعظم (ص) از جوار مزار حاج‌قاسم

اولین ماراتن دوچرخه سواری راه ادویه در شهداد

پیام تسلیت رهبر درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی

پزشکیان: مذاکره می‌کنیم، ولی زیر بار زور نمی‌رویم