با برنامه‌ریزی مانع از بروز اختلافات خانوادگی در دوران کرونا شویم
يکشنبه 26 بهمن 1399 - 08:34:26
ایرنا

 به گزارش نسیم شرق اصغر کیهان‌نیا در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص چگونگی کاهش و رفع تبعات روانی کرونا اظهار داشت: تداوم کاهش حضور در جامعه و خانه نشینی به تدریج سبب احساس بطالت و بیهودگی می‌شود. همچنین آثار تخریبی شیوع کرونا بر اقتصاد و سپس کمبود درآمدها، ‌با احساس ناامنی ونگرانی همراه است.

وی افزود: شنیدن مداوم اخبار منفی از رسانه‌های غیرمعتبر نیز (که عمدتا صحیح نیست) باعث اضطراب وتنش و احساس بی‌آیندگی است.

به گفته این مشاور خانواده، این عواطف و احساسات منفی همچنین گاه به دلیل بروز و تشدید عصبانیت، سبب فرافکنی به خانواده و نزدیکان همچون همسر و فرزندان می‌شود که این روزها براساس مشاهدات مراکز مشاوره و خانواده، اختلافات خانوادگی را نیز شدت بخشیده است.

کیهان‌نیا ادامه داد: بنابراین به منظور کاهش و رفع این آثار تخریبی، در گام نخست باید اخبار مربوط به کرونا را از منابع معتبر و رسمی کشور دنبال کرد. همچنین اهمیت و ضرورت ورزش در دوران کرونا نباید فراموش شود؛ ورزش‌های شدید، احساس پوچی و بیهودگی در این دوران را که عمدتا با افزایش قرنطینه خانگی تقویت می‌شود، از بین می‌برد.

وی خاطرنشان کرد:‌ یکی دیگر از اقدامات مهمی که به منظور کاهش تبعات روانی این پاندمی باید مورد توجه قرار بگیرد، اصل برنامه‌ریزی در خانواده است.

این روانشناس توضیح داد: برنامه‌ریزی برای سرگرمی اعضای خانواده به ویژه از طریق تفریحات آموزشی از عواطف واحساست منفی جلوگیری می‌کند. به عنوان مثال، تشکیل دادگاه و مدرسه همراه با برعهده‌گیری نقش قاضی، وکیل، مدیر ومعلم توسط اعضا، علاوه بر تولید خنده در خانواده، سبب آشنایی فرزندان با وظایف نقش‌ در جامعه می‌شود.

به گفته این مشاور خانواده، این سرگرمی‌ها از اختلافات زوجین که این روزها برخی خانواده‌ها را به متارکه نزدیک کرده نیز پیشگیری خواهد کرد.


http://nasimesharq.ir/fa/News/6864/با-برنامه‌ریزی-مانع-از-بروز-اختلافات-خانوادگی-در-دوران-کرونا-شویم
بستن   چاپ