حال و هوای محرم در بیمارستان‌های کرمان/نام و یاد سیدالشهداء تسلای دل بیماران
دوشنبه 10 شهريور 1399 - 10:07:22
خبرگزاری فارس

بستری شدن در بیمارستان در ماه محرم برای آنها که عاشق اباعبدالله الحسین (ع) هستند، اتفاق دردناکی‌ست و این روزها که افراد زیادی با کروناویروس دست و پنجه نرم می‌کنند و به علت ابتلا به این بیماری در بستر بیماری در بیمارستان‌ها هستند، برگزاری آیین‌های محرم در مراکز درمانی می‌تواند تسکینی بر درد آنهایی باشد که دست روزگار پای‌شان را از مراسم عزاداری سیدالشهدا (ع) در سطح شهر کوتاه کرده است.

وقتی زیارت عاشورا روح و روان یک بیمار کرونایی را تسکین می‌دهد

مریم فروتن بانوی جوان کرمانی که از چند روز قبل درگیر بیماری کرونا شده است  می‌گوید: محرم امسال که نمی‌توانم به مراسم عزاداری آقا امام حسین (ع) بروم از طریق برنامه‌های تلویزیون به عزاداری می‌پردازم.

وی از مردم می‌خواهد در رفت و آمدهای خود مراقب سلامت خودشان و اطرافیان‌شان باشند و تاکید می‌کند: افرادی که مشکوک به بیماری کرونا هستند و یا دوران نقاهت را می‌گذرانند به هیچ وجه از منزل خارج نشوند تا خدایی نکرده این بیماری را به افراد بیمار و یا مسن انتقال ندهند و آنها را به کام مرگ بکشانند.

فروتن با اشاره به تاثیر آیین عزاداری محرم بر روح و روان دوستداران اباعبدالله الحسین (ع) بیان می‌کند: اگر به مسائل معرفتی و دینی اعتقاد داشته باشیم، بی‌شک توسل به ائمه اطهار (ع) حال ناخوش ما را بهتر می‌کند و خیلی وقت‌ها تنها راه نجات آدم‌ها فقط همین مسائل معرفتی و ارتباط با خدا و ائمه معصوم (ع) است.

 

وی خاطرنشان می‌کند: این روزها زیارت عاشورا می‌خوانم و خوانش این زیارت من را آرام می‌کند و دردم را تسکین می‌کند. 

سلام دسته‌جمعی بیماران و کادر درمان به آقا سیدالشهدا (ع)

در همین حال روحانی مستقر در بیمارستان افضلی‌پور کرمان با اشاره به اینکه بیمارستان افضلی‌پور مرکز اصلی نگهداری بیماران مبتلا به کروناست، بیان می‌کند: تا جایی که شرایط بیمارستان به ما اجازه دهد، محیط بیمارستان را به ایام سوگواری محرم نزدیک می‌کنیم.

حجت‌الاسلام سید حسن جهادی‌حسینی عنوان می‌کند: محرم امسال به علت شیوع کرونا دیگر رفت و آمد خادمان امام رضا (ع) و مداحان و سینه‌زنان به بیمارستان، برگزاری جلسات عزاداری، دعوت از هیئت‌ها، چهره‌های معنوی سرشناس را کمتر داریم، اما برنامه‌های مختلفی را در قالب فضای مجازی دنبال می‌کنیم.

وی ادامه می‌دهد: هر روز صبح مراسم سلام به آقا امام حسین (ع) را در بیمارستان افضلی‌پور داریم و زیارت عاشورا هم بدون حضور جمعیت در نمازخانه بیمارستان قرائت می‌شود و صدای آن را به صورت زنده برای بیماران و کادر درمان پخش می‌کنیم.

برقراری ارتباط بیماران با روانشناسان مذهبی در محرم

جهادی‌حسینی از برقراری ارتباط بین بیماران بستری در بیمارستان افضلی‌پور با روانشناسان مذهبی خبر می‌دهد و می‌گوید: بیماران در ایام محرم زمانی که آلام و دردهای ائمه اطهار (ع) در واقعه عاشورا را می‌شنوند، تسکین می‌یابند و آرام می‌شوند و درددل و صحبت با ائمه اطهار (ع) در آیین‌های محرم اثرگذاری زیادی بر بیماران و کادر درمان دارد.

وی خاطرنشان می‌کند: تا آنجا که در توان‌مان هست، سعی می‌کنیم از تبرکی‌های حرم مطهر امام حسین (ع) را با رعایت مسائل بهداشتی برای کادر درمان بیاوریم، مثلا یکی از پرچم‌های متبرک حرم سیدالشهدا (ع) را در بیمارستان نصب کردیم و بدون اینکه به این پرچم دست زده شود، اما فضاسازی محیطی را انجام داده‌ایم.

این روحانی می‌گوید: محرم امسال تم مشکی را برای فضاسازی محیط انتخاب کردیم و پارچه‌های سیاهی که اسامی امامان معصوم (ع) بر آنها نقش بسته است را در محیط بیمارستان نصب کرده‌ایم.

کمک هیئتی‌ها برای حمل کپسول‌های اکسیژن و ترخیص جنازه‌ها

جهادی‌حسینی یادآور می‌شود: از آنجا که هیئت‌های عزاداری در محرم امسال نمی‌توانند مانند سال‌های گذشته به عزاداری وسینه‌زنی در بیمارستان بپردازند، بنابراین از حضور نیروهای جهادی هیئت‌ها در زمینه‌های مختلفی مانند کمک به بیماران، حمل کپسول‌های اکسیژن و یا ترخیص جنازه‌ها بهره می‌بریم.

 

تجلیل از مدافعان سلامت در ایام محرم

اما معاون دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان  دبیر کارگروه فرهنگی بیمارستان‌ها  به تشریح برنامه‌های ایام محرم در بیمارستان‌های دولتی شهر کرمان پرداخته و می‌گوید: در بیمارستان شهید باهنر کرمان برنامه‌هایی از جمله فضاسازی مسجد و بیمارستان با نصب بنر و پرچم و قرائت صلوات خاصه امام رضا (ع) و سلام بر اباعبدالله (ع) هر روز صبح در فضای بیمارستان انجام شده است.

حجت‌الاسلام محمدحسین عبداللهی‌نیا از ضدعفونی کردن مسجد بیمارستان قبل و بعد از برگزاری مراسم نماز خبر می‌دهد و می‌افزاید: اشاعه فرهنگ عاشورا در فضای مجازی، تابلوها و بر روی سیستم کارتابل  کامپیوتر کارمندان بیمارستان شهید باهنر انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر روز صبح یک حدیث از امام حسین (ع) روی سیستم کارتابل بیمارستان شهید باهنر کرمان منتشر می‌شود، می‌گوید: در محرم همچنین از مدافعان سلامت قدردانی می‌شود.

نذرها را به‌سمت حمایت از خانواده بیماران آسیب‌دیده کرونا ببریم

عبداللهی‌نیا ادامه می‌دهد: پویش کمک مومنانه، پویش نذر خون، نذر ماسک، صرف نذری های محرم برای کمک به نیازمندان از دیگر برنامه‌هاست و اگر نذری‌ها برای محل و مصرف خاصی وقف نشده‌اند و یا نذر جدیدی صورت می گیرد، می‌توانند آن را به سمت حمایت از خانواده‌های آسیب دیده کرونا ببرند و یا اقلام بهداشتی توزیع کنند.

وی خاطرنشان می‌کند: برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتاب حماسه حسینی، تجدید پیمان با شهدا و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ماه خون و شهادت از برنامه‌های مشترک برای بیمارستان‌های شفا و افضلی‌پور کرمان است.

توزیع 3000 ماسک توسط دفتر نهاد نمایندگی رهبری

دبیر کارگروه فرهنگی بیمارستان‌ها در ادامه سخنان خود به برنامه‌های محرم در بیمارستان شفای کرمان اشاره می‌کند و می‌کند: پخش سلام بر امام حسین (ع) هر صبح و ظهر، سیاه‌پوش کردن و فضاسازی، پخش احادیث در تابلوها، بیان احکام عاشورایی و احادیث بین نماز ظهر، برگزاری بیان احکام و روایات در فضای مجازی و سرکشی از بیماران با رعایت موارد بهداشتی را از جمله این برنامه‌هاست.

عبداللهی‌نیا اضافه می‌کند: دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان همکاری با دوستان گروه جهادی امام محمدباقر (ع) را در دستور کار دارد که زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان هست و تاکنون 3 هزار ماسک برای برگزاری ایستگاه سلامت در سطح شهر به این گروه جهادی کمک کرده است.

وی یادآور می‌شود: برنامه‌ریزی برای حضور روحانیون جهادی برای حضور در بیمارستان‌ها با هماهنگی روحانیون مستقر دفتر نهاد مقام معظم رهبری در بیمارستان‌ها از دیگر اقداماتی به‌شمار می‌رود که از سوی دفتر انجام شده است.

 

یاد و نام آقا سیدالشهدا (ع) آرامبخش دل بیماران و الگوی کادر درمان

عبداللهی‌نیا از تاثیر برگزاری آیین سوگواری ماه محرم در بیمارستان‌ها بر روح و روان بیماران سخن به‌میان می‌آورد و تصریح می‌کند: بر کسی پوشیده نیست که ارتباط معنوی با قدرتی مافوق یکی از راه‌های افزایش آرامش و کاهش آلام و دردهاست و این قدرت معنوی در شرایط کنونی و ایجاد فاصله‌های اجتماعی اوج بیشتری می‌یابد لذا ارتباط با حضرات معصومین (ع) به‌عنوان مامن و پناهگاهی برای بیان این مشکلات و تاسی به قدرت و لطف آنان، بی‌شک راه موثری برای افزایش قدرت مقابله با مشکلات موجود است.

وی عنوان می‌کند: ذکر یاد و نام حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه السلام و شنیدن مصائب وارد شده بر حضرت و خاندان گرامی‌شان آرامبخش و تسلای بیماران و همراهان و برای کادر درمان الگو و سرمشق برای فداکاری و ایثارگری بوده است. 

معاون دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان ابراز می‌کند: برنامه‌های فرهنگی با زمینه سلامت معنوی توسط روحانیون مستقر دفتر نهاد رهبری در بیمارستان‌ها زمینه آرامش روحی و روانی‌ بیماران را فراهم می‌کند.


http://nasimesharq.ir/fa/News/6595/حال-و-هوای-محرم-در-بیمارستان‌های-کرماننام-و-یاد-سیدالشهداء-تسلای-دل-بیماران
بستن   چاپ