به گزارش نسیم شرق ،خدیجه رحمانی متخصص تغذیه درباره راهکارهای کاهش جذب چربی غذا اظهار کرد: دریافت فیبر کافی از منابعی مثل سبزیجات میتواند از جذب چربی مازاد غذاها جلوگیری کند و به همین دلیل است که متخصصان تغذیه اغلب توصیه میکنند که غذا را همراه با سالاد و سبزی مصرف کنیم، به طور کلی مصرف مقادیر کافی از سالاد و سبزیجات خام و پخته میتواند راهکار مناسبی برای جذب فیبر باشد و ارزش تغذیهای بسیاری دارد.
وی تاکید کرد: توجه داشته باشید که اگر بیش از اندازه فیبر مصرف کنید سایر مواد غذایی مفید را هم جذب نمیکنید و مانع از جذب آن توسط سیستم گوارشی میشود؛ افراط در مصرف فیبر باعث کاهش بیشتر چربی خون نمیشود پس باید روزانه مقدار مناسبی از این مواد را دریافت کنید، دریافت 2 واحد سبزی که یک واحد آن خام و یک واحد پخته باشد، بهترین منبع برای تامین فیبر است.
خطرات دریافت فیبر بیش از حد مجاز
رحمانی ادامه داد: وجود بیش از حد فیبر در بدن مانع از جذب ریز مغذیهایی مثل آهن، روی و ویتامینها میشود که از جمله مواد مهم و ضروری برای سلامت بدن هستند؛ فیبرها تنها چربیها را به خود جذب نمیکنند پس وجود فیبر مازاد مانع از جذب مواد ضروری برای بدنتان میشود.
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه بهترین راه برای کنترل چربی، کاهش ورود چربی به بدن است، گفت: کسانی که قصد گیاهخوار شدن را دارند باید تلاش کنند تا بالانس مواد غذایی مصرفی آنها رعایت شود؛ این افراد اغلب منابع پروتئینی خود را از حبوبات تامین میکنند که علاوه بر سایر مواد مغذی دارای مقادیری فیبر است.
وی تاکید کرد: رژیم گیاهخواران باید حاوی مقدار متناسبی از مواد غذایی مثل فیبرها باشد چرا که در غیر این صورت فرد دچار اختلالات تغذیهای میشود؛ به طور کلی همه افراد باید رژیم غذایی سالم، متعادل و متناسب داشته باشند و از غذاهای متنوعی در زندگی روزمره استفاده کنند؛ رژیم نامتناسب و نامتعادل کمبودها و مشکلات تغذیهای را به همراه دارد.
رحمانی تصریح کرد: متاسفانه در جامعه شاهد هستیم که افراد به جای کنترل تغذیه به دنبال راهکارهای نامناسبی برای کاهش وزن و چربی دریافتی هستند، برای مثال برخی از افراد با مصرف سرکه و آبغوره بعد از غذا قصد دارند از جذب چربی جلوگیری کنند؛ این درحالی است که شاید این مواد قادر به آسان شدن فرایند هضم باشند اما تاثیری بر کاهش چربی دریافتی ندارند، بهتر است به جای به کارگیری رفتارهای نامناسب و بدون ریشه علمی؛ بامصرف غذاهای مناسب و سالم از ایجاد اضافه وزن و مشکلات تغذیهای جلوگیری کنیم.