دانستنی های سلامت؛
تفاوت های سرماخوردگی و آلرژی را بشناسید
دوشنبه 11 دي 1402 - 21:27:42
خبرگزاری صداوسیما

آلرژی و سرماخوردگی دو بیماری رایج هستند که کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهند، طبق مراکز کنترل و پیش گیری بیماری ها، بزرگسالان می‌توانند انتظار دو تا سه سرماخوردگی را در طول سال داشته باشند اگرچه احتمال دارد کودکان هر سال سرماخوردگی بیشتری را تجربه کنند.

آلرژی‌ها نیز بسیار رایج هستند و به گفته بنیاد آسم و آلرژی آمریکا، حدود 50 میلیون نفر در آمریکا آلرژی دارند، این رقم در سراسر جهان بسیار بالاتر است. با این که نشانه‌ها اغلب مشابه اند، اما سرماخوردگی و آلرژی متفاوت هستند. این دو بیماری علل متفاوتی دارند و نشانه‌ها در نوع متفاوت هستند. تشخیص بیماری امکان درمان مناسب را فراهم می‌کند.

سرماخوردگی چیست؟
سرماخوردگی به عنوان یکی از بیماری‌های شایع نیز شناخته می‌شود و ناشی از ویروس است. بسیاری ازانواع مختلف ویروس‌ها مسئول سرماخوردگی هستند. در حالی که ممکن است در علائم و شدت متفاوت باشد. در این بخش برخی از ویژگی‌های اصلی سرماخوردگی آورده شده است.
سرماخوردگی از طریق قطرات ویروس توسط سرفه و عطسه یک فرد بیمار، پخش می‌شود.
سرماخوردگی شدید می‌تواند باعث سردرد، تب، و بدن درد شود.
اگر علائم بیش از یک یا دو هفته طول بکشد، ویروس ممکن است به عفونت جدی تر، مثل عفونت سینوسی، ذات الریه، یا برونشیت تبدیل شود.
افراد مبتلا به آلرژی ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی باشند.
علی رغم نام سرماخوردگی می‌توانید در هر زمانی از سال، حتی در تابستان سرما بخورید.

آلرژی چیست؟
آلرژی زمانی که سیستم ایمنی بدن واکنش معکوس به مواد خاصی دارد اتفاق می‌افتد. وقتی در معرض یک محرک آلرژی قرار می‌گیرید، به عنوان آلرژن شناخته می‌شود، سیستم ایمنی شما مواد شیمیایی به نام هیستامین را آزاد می‌کند. این ترشح هیستامین چیزی است که علائم آلرژی را ایجاد می‌کند.

مواد آلرژن:
گرد و غبار
بزاق و تارمو حیوانات، از جمله گربه یا سگ.
قارچ
غذا‌هایی مانند بادام زمینی، آجیل، شیر و تخم مرغ
آجیل

تفاوت‌های سرما خوردگی و آلرژی
اگرچه علایم سرماخوردگی و آلرژی ممکن است مشابه باشند، اما تفاوت‌های کلیدی دیگری نیز وجود دارد. افراد باید تفاوت‌های زیر را در هنگام تلاش برای تشخیص اینکه آیا سرماخوردگی یا آلرژی دارند، در نظر بگیرند:

چشم‌های خیس و آبدار اغلب نشانه آلرژی هستند.
تب می‌تواند با سرماخوردگی شدید، به خصوص در کودکان، رخ دهد، اما علائم آلرژی نیست.
گلو درد می‌تواند با آلرژی رخ دهد، اما در سرماخوردگی شایع است.
بدن درد نیز در فرد مبتلا به آلرژی رخ نمی‌دهد، در حالی که ممکن است علائم سرماخوردگی نیز باشد
هم چنین برخی افراد مبتلا به آلرژی نیز اگزما دارند که نشانه سرماخوردگی نیست.

مدت و تاریخچه نشانه ها:
اغلب تفاوت در این است که علائم سرما خوردگی و آلرژی چه مدت طول می‌کشند تا درمان شوند، طبق گزارشات، علائم سرماخوردگی به طور معمول حدود 7 تا 10 روز طول می‌کشد تا بهبود یابد و علائم آلرژی ممکن است چند هفته تا بهبودی طول بکشد، به خصوص اگر آلرژن‌ها در هوا باشد.

یکی از راه‌های اصلی برای ذکر تفاوت بین سرماخوردگی و آلرژی، تاریخچه نشانه‌ها است.

درآلرژی، نشانه‌ها ممکن است در طول یک فصل خاص ظاهر شوند و یا براساس محیط زندگی فرد ایجاد و رفع شوند. مثلا، اگر نشانه‌ها به طور ناگهانی در فردی که اطراف حیوانات و یا چمن باشد ظاهر شود نشانه محکمی از آلرژی است و نه سرما خوردگی.

شباهت‌های سرماخوردگی و آلرژی
سرماخوردگی و آلرژی علائم مشابهی دارند. به عنوان مثال، هر دو این بیماری‌ها می‌توانند بر سیستم تنفسی تاثیر بگذارند. علائم متداولی که ممکن است در سرماخوردگی یا آلرژی رخ دهد عبارتند از:

آبریزش بینی
گرفتگی بینی
سرفه
عطسه
گلودرد
خلط
اماس ملتحمه

علائم چه مدت طول می‌کشد تا بروز پیدا کند؟
نشانه‌ها تمایل دارند به تدریج طی یک یا دو روز پس از سرماخوردگی ایجاد شوند. زمانی که علائم به طور ناگهانی ظاهر می‌شوند، به احتمال زیاد توسط آلرژی ایجاد می‌شوند.
علایم سرماخوردگی باید پس از یک یا دو هفته قطع شود. علائم آلرژی ممکن است در هنگام مواجهه با ذرات آلرژن در هوا باقی بماند.

آیا علائم در زمان‌های قابل پیش بینی رخ می‌دهند؟
اگر نشانه‌ها در یک زمان هر سال رخ دهند، می‌تواند به خاطر آلرژی‌های فصلی باشند. علائم خاص معمولا در آلرژی بر خالف سرماخوردگی مکرر رخ می‌دهد.

حرف آخر
سرماخوردگی و آلرژی هردو می‌توانند باعث جمع آوری ویروس‌ها و باکتری‌ها در سینوس‌ها و مجاری هوایی شود که می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی‌تر شود. در حالی که برخی از علائم حساسیت و سرماخوردگی مشابه هستند، این دو وضعیت سلامتی بسیار متفاوت است. دانستن اینکه مبتلا به کدام یک هستید می‌تواند به شما در درمان صحیح کمک می‌کند. اگر علائم شما بیش از 10 روز ادامه داشت یا رو به وخامت رفت، به پزشک خود مراجعه کنید


http://nasimesharq.ir/fa/News/11429/تفاوت-های-سرماخوردگی-و-آلرژی-را-بشناسید
بستن   چاپ