وی بیان کرد: مقادیری متفاوت برای میزان افزایش فشار عنوان میشود، اما بهطور کلی مقادیر بالای 90/140 فشار خون محسوب میشود؛ خون توسط قلب داخل رگها پمپاژ میشود و با انقباض آن فشار داخل رگها افزایش پیدا کرده و در علم پزشکی فشار سیستولیک نامیده میشود، قلب در حالت انبساط دوباره از خون پر شده و فشار افت پیدا خواهد کرد، عملی که دیاستولیک نامیده میشود.
این متخصص داخلی ادامه داد: با افزایش سن احتمال بروز فشار خون بالا افزایش خواهد اما با این وجود عارضه فشار خون بالا در افراد جوان نیز دیده میشود، در سنین بالا زنان بیش از مردان و در بیماران جوانتر، مردان بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند.
علت ایجاد فشار خون چیست؟
ارغوانی درباره علت ایجاد فشار خون، گفت: علل بروز این بیماری در 95 درصد از بیماران هنوز بطور کامل شناخته نیست اما در بیشتر موارد افزایش مقاومت محیطی عروق، مسئول افزایش فشار خون است، پنج درصد باقیمانده بهعلتی مشخص به فشار خون مبتلا میشوند که به آن فشار ثانویه گفته میشود.
این متخصص داخلی بیان کرد: دستگاه عصبی و کلیهها با تنظیم اندازه رگهای خونی و تاثیر بر عمل پمپ کردن قلب به حفظ فشارخون کمک میکنند، باریک شدن رگهای خونی و یا افزایش حجم خون باعث میشود قلب فشاری بیشتر ایجاد کرده و برای تغذیه بافتها، عمل پمپاژ را با شدت بیشتر انجام دهد، تصلب شرائین باعث باریک و سفت شدن سرخرگها و در به افزایش فشارخون منجر میشود.
چرا باید فشار خون را کنترل کرد؟
وی تشریح کرد: بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود آگاه نیستند، لذا توصیه میشود آن را به طور منظم کنترل کرد؛ این بیماری ممکن است بدون هیچگونه علامتی، سالها در شخص مبتلا وجود داشته باشد.
این متخصص داخلی اظهار کرد: فشار خون بالا میتواند باعث آسیب به ارگانهای داخلی مانند قلب، کلیه و چشم شود؛ فشار خون یکی از علل مهم ایجاد نارسایی قلب است، همچنین ممکن است به نارسایی کلیه منجر شود و عروق شبکیه چشم را تخریب کند، علاوه بر این به عروق مغز و قلب آسیب زده و از این رو موجب سکته مغزی و قلبی شود.