تأثیرات مثبت دویدن بر سلامت جسم و روح بر کسی پوشیده نیست. مطالعات نشان میدهد که دویدن منظم با سرعت متوسط یا شدید میتواند سلامت روان و حتی حافظه و توانایی یادگیری را بهبود بخشد. دویدن همچنین میتواند فواید دیگری مانند کاهش احساس تنهایی و انزوا، کاهش اثرات استرس و بهبود خلقوخو را به همراه داشته باشد.
یک مطالعه نشان داده است که دویدن منظم میتواند بهاندازه دارو در کاهش علائم افسردگی مؤثر باشد. تحقیقات جدید افرادی را که 16 هفته داروی ضدافسردگی دریافت کردهاند با 16 هفته دویدن درمانی مقایسه کرده و به نتایج حائز اهمیتی دست یافته است.
دویدن، جایگزین طبیعی برای مقابله با افسردگی است
انجام این تحقیق توسط دانشمندان آمستردام، به بررسی فواید درمانی دویدن منظم بهعنوان ابزاری برای مقابله با افسردگی میپردازد. دانشمندان در این تحقیق، بر روی 141 شرکتکننده که علائم افسردگی یا اضطراب را تجربه میکردند، مطالعهای انجام دادند. در این مطالعه افراد برای مقابله با افسردگی باید بین داروی ضدافسردگی و دو تا سه بار دویدن 45 دقیقهای در هفته، یکی را انتخاب میکردند.
از مجموع شرکتکنندگان، 96 نفر دویدن منظم و 45 نفر داروهای ضدافسردگی را انتخاب کردند. هر دو گروه ازنظر سلامت روان و شاخصهای سلامت جسمانی، ازجمله تغییرات ضربان قلب، وزن و عملکرد ریه موردبررسی قرار گرفتند. پس از 16 هفته، این مطالعه نشان داد که دویدن و دارودرمانی به یک اندازه در کاهش علائم افسردگی مؤثر بودند.
ورزش بهویژه دویدن تأثیر عمیقی بر سلامت روان و جسم میگذارد
فعالیت بدنی، ازجمله دویدن، مدتهاست که به ارتقای رفاه کلی شناخته میشود. ورزش منظم با افزایش ترشح اندورفین که اغلب بهعنوان هورمون «احساس خوب» شناخته میشود، میتواند خلقوخو را بهبود بخشد و استرس را کاهش دهد. این مطالعه نیز درک ما از تأثیر عمیقی که ورزش، بهویژه دویدن، میتواند بر سلامت روان داشته باشد، گسترش میدهد. این مطالعه نشان میدهد که رویکردهای غیردارویی، مانند دویدن، میتوانند به همان اندازه در درمان افسردگی مؤثر باشند.
بررسیهای انجام شده در این مطالعه همچنین نشان میدهد که دویدن علاوه بر کمک به بهبود افسردگی فواید دیگری برای سلامتی داشته که داروهای ضدافسردگی نداشته است. افرادی که در گروه دوندگان بودند، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک کمتر، تغییرات ضربان قلب بالاتر و کاهش وزن بیشتری داشتند که همگی نشانههای سلامت جسمانی بهتر هستند.
با ورزش از افسردگی پیشگیری کنید
شواهد نشان میدهد که ورزش میتواند اثر پیشگیرانه در افسردگی داشته باشد. یک مطالعه در سال 2018 توسط موسسه روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب در کالج کینگ روی 260 هزار نفر از سراسر جهان موردبررسی قرار گرفت و نشان داد که افراد پرتحرک نسبت به افراد کمتحرک حدود 15درصد کمتر دچار افسردگی میشوند. همچنین در میان افرادی که 150 دقیقه فعالیت متوسط تا شدید در هفته داشتند، خطر ابتلا به افسردگی حدود 30 درصد کاهش یافت.