به گزارش نسیم شرق ، مدیر مجتمع معدنی و فرآوری خان خاتون و سرمایه گذار کارخانه شمش و روی محل جدید پیشنهاد شده برای احداث کارخانه از سوی مسئولان شهرستان را منطقهای بین ابارق و روستای حرمک بم اعلام و بیان کرد: پیشنهاد شده پست فوق توزیع برق در بخش دِهبَکری احداث شود.
بابک اسماعیلی با اشاره به بازدید روز گذشته مسئولان شهرستان از مجتمع معدنی و فرآوری خان خاتون و جزییات پیشنهاد مطرح شده اظهار داشت: ابتدا نیز مکانی بین منطقه ابارق و روستای حرمک پیشنهاد شده بود که از نظر برق برای مجموعه من صرفه اقتصادی نداشت که برای حل این مشکل پیشنهاد شد پست فوق توزیع برق در بخش دهبکری ایجاد شود.
وی ادامه داد: نصب پست فوق توزیع در توسعه و پیشرفت منطقه دهبکری نیز موثر خواهد بود زیرا برای انجام هر کاری در ابتدا به برق نیاز داریم.
کلنگ احداث این کارخانه سال 98 به زمین خورد اما به دنبال ماهها اعتراض برخی گروههای مردمی، باوجود پیگیریهای مسئولان و با آنکه مسئولان محیط زیست مجوز احداث کارخانه شمش و روی در منطقه دارزین را صادر کرده بودند، سرمایه گذار اعلام کرد باوجود آنکه احداث کارخانه همه مجوزها و بررسی ها را داشته اما درصورتی که محل مناسب دیگری پیشنهاد شود کارخانه در نقطه دیگری احداث می شود تا به دغدغه های مردم نیز احترام گذاشته شود.
کارخانه شمش و روی دارزین با هدف تکمیل زنجیره تولید و در ادامه فعالیت مجتمع معدنی و فرآوری سرب و روی خان خاتون واقع در شهرستان بم قرار بود راه اندازی شود تا ضمن توسعه اشتغالزایی در منطقه بتواند زمینه بهرهوری بیشتر تولید در این منطقه را نیز به دنبال داشته باشد.
به دنبال بالاگرفتن اعتراض ها، جلسه مشترکی بین مسئولان، نماینده معترضان و سرمایه گذار برگزار شد تا نقطه نظرات شنیده و جمعبندی شود؛ در این جلسه مسئولان قضایی اعلام کردند که ملاک ، نتیجه بررسی های کارشناسی است و درصورتی که مجوزی صادر شود مشکلی نخواهد بود.
بعد از آن و باتوجه به اینکه برخی فعالان زیست محیطی نیز همچنان با اتکا به ثبت جهانی باغشهر بم و وجود قنات های متعدد راه اندازی کارخانه در دارزین را به صلاح نمی دانستند تا اینکه در نهایت قرار شد جانمایی جدید صورت گیرد.
احداث شهرک تخصصی فرآوری مواد معدنی
به گفته وی با ایجاد پست فوق توزیع برق می توان به جای احداث کارخانه شمش و روی یک شهرک تخصصی فرآوری مواد معدنی احداث کرد.
اسماعیلی اظهارداشت: مقرر شد بررسی ها و کارشناسی های لازم درباره محل جدید پیشنهادی احداث کارخانه در دستور کار قرار گیرد.
سرمایه گذار کارخانه شمش و روی تاکیدکرد: در این منطقه با وجود معدنهای سرب، روی و مس میتوان شهرک تخصصی فرآوری مواد معدنی ایجاد کرد اما باید دید مسئولان شهرستان قصد دارند اقتصاد منطقه بر پایه کشاورزی مطلق بماند یا به سمت صنعت و معدن می روند.
وی گفت: می توان از معدن استخراج کرد و سنگ آن در جایی دیگر فرآوری شود یا در سطح شهرستان کار فرآوری را انجام داد.
اسماعیلی توضیح داد: برای احداث کارخانه شمش و روی در دارزین بم قرار بود 30 کیلومتر انتقال برق از خواجه عسکر صورت گیرد که اگر پست فوق توزیع در دهبکری احداث شود می توانیم برق مورد نیاز را به طول 30 کیلومتر از دهبکری به سمت مکان جدید انتقال دهیم و شهرک تخصصی فرآوری مواد معدنی را نیز بین ابارق و روستای حرمک احداث کنیم.
وی همچنین از پیشنهاد تشکیل یک بنیاد خصوصی توسط شهرداران شرق استان کرمان خبر داد و عنوان کرد: با توجه به اینکه منطقه صنعتی معدنی است می توان فرایند قانونی را تعریف و معادنی را به نام شهرستان ثبت کرد.
اسماعیلی گفت: بعد از ثبت معادن، سرمایه گذاران ورود خواهند کرد و عواید معدنی به صورت سود عام المنفعه در بحث امور عمرانی شرق استان کرمان هزینه شود که این امر در درازمدت بسیار مفید خواهد بود.
سرمایه گذار کارخانه شمش و روی گفت: یکی از راه های خارج شدن از وضعیت اقتصادی کنونی رفتن به سمت توسعه معدن است.
ضرورت خروج از تک محصولی
در ادامه سرپرست فرمانداری بم نیز گفت: به دلیل خشکسالیهای پی درپی و تک محصولی بودن منطقه بر پایه کشاورزی خصوصا خرما باید از اقتصاد کشاورزی به سمت صنعت و معدن برویم و از ظرفیت های موجود استفاده کنیم.
محمد برزنگ افزود: شهرداری های شرق استان کرمان به صورت مشارکتی شهرک صنعتی معدنی در منطقه ابارق ایجاد کنند تا سود حاصل ازاین کار در توسعه و آبادانی شرق استان کرمان استفاده شود.
http://nasimesharq.ir/fa/News/10421/جانمایی-جدید-برای-کارخانه-شمش-و-روی-بماحداث-شهرک-فرآوری-موادمعدنی-پیشنهادشد